Archive for maart, 2007

Dag 15: Bryce Canyon

zaterdag, maart 31st, 2007

Vanochtend in flinke kou wakker geworden, maar deze keer was de waterleiding gelukkig niet bevroren. We zitten ook niet aan het waterleidingnet of stroom vast, dat heb je nu eenmaal niet in een nationaal park, je bent volledig op jezelf aangewezen.

Wat heerlijk is, is dat we vandaag niet hoeven te rijden, alleen van uitkijkpunt naar uitkijkpunt. We zijn al op tijd onderweg om de rest van het park te zien, wat ons gisteren niet meer gelukt is.

IMGP4257.JPGIMGP4275.JPGNa een paar uur alle uitkijkpunten te hebben bekeken, was het tijd om Bryce Canyon nu eens van beneden te bekijken. Dus maar een pad uitgekozen om te lopen, we hebben gekozen voor de combinatie van Queens Garden en Navajo-loop. Deze loopt van Sunrise Point naar Sunset Point en dat dus via het dal, je loopt dan dus tussen de zgn. “hoodoo’s” door.
Deze wandeling duurde 2,5 uur, maar was zeker de moeite waard.

Hierna moe, maar voldaan op zoek naar een punt waar we onze watervoorraad kunnen aanvullen en toiletwater kunnen lozen. Dit hebben we net buiten het park gevonden tegenover Ruby’s Inn.

Ruby’s Inn is een lodge die al voordat het nationale park bestond, is geopend. Dit is een zeer leuke plaats om wat souvenirs te bekijken en kopen en ook om even heerlijk te eten. Dat laatste hebben we dus ook gedaan, scheelt ons vanavond weer koken en afwassen :-).

IMGP4215.JPGHierna nog even naar de zonsondergang gekeken over Bryce Canyon en daarna snel weer terug naar de camping om bij te komen van deze dag. Snel was relatief, want Ingrid zag weer een kudde hertjes rondlopen, dus die moesten natuurlijk eerst op de foto gezet worden :-).

Dag 14: Moab – Bryce Canyon National Park

vrijdag, maart 30th, 2007

IMGP4157.JPGVanochtend weer eens iets anders. Ingrid wil doortrekken, komt er bijna geen water meer naar binnen, oeps….. de slang waarmee we aan het waterleidingnet zijn verbonden is bevroren. Die moest dus even in de zon ontdooien, gelukkig verder geen schade :-).

Vandaag staat een flink eind rijden op het schema. Iets meer dan 400 kilometer en dat is met een camper een flink stuk. We vertrekken op tijd, vullen nog even onze gas-voorraad bij (handig om de kachel te laten branden, dat zal zeker nodig zijn in Bryce) en zijn rond 10 uur onder weg.

IMGP4167.JPGWe gaan grotendeels via de I-70, een interstate die ons over allerlei bergen heen brengt. De routeplanner meldt dat we rond 16:30 zullen aankomen, precies op het moment dat het “visitor center” zal sluiten.
De routeplanner had het flink mis, want we waren uiteindelijk om 15:00 uur al in Bryce Canyon (na zelfs een tussenstop van een half uur om onze voedselvoorraad aan te vullen).

IMGP4170.JPGEen aantal campings in de buurt bleken nog gesloten te zijn, maar middenin het nationale park was de camping wel open. Dit bleek ook een van de beste plaatsen te zijn om te kamperen.

IMGP4177.JPGDoor onze tijdwinst, hadden we nog ruim de tijd om alvast wat van Bryce Canyon te gaan zien. Hoewel het al vroor en hard waaide, hebben we toch nog als echte bikkels van het adembenemende uitzicht genoten.

Zodra de zon onder was, snel terug, pizza in de oven en de kachel hoog, het zou 12 graden gaan vriezen die nacht dus toch nog een beetje afzien deze vakantie.

Dag 13: Arches National Park

donderdag, maart 29th, 2007

IMGP4112.JPGVandaag blijven we lekker in de buurt van onze camping, hier hebben we dus ook twee nachten geboekt. Het Arches National Park staat op de agenda.

We hadden eerst wel wat moeite met opstaan, zeker toen ik naar buiten keek. Het had licht gesneeuwd vannacht dus alle tenten en auto’s die ik zag waren wit van de sneeuw.

Na wat gebikkeld te hebben onder niet al te warm water van de douche, zijn we toch op gang gekomen. Gelukkig ligt het park +/- 5 kilometer van onze camping vandaan, dus we waren er zo.

IMGP4129.JPGIMGP4105.JPGVooral het eerste uur hebben we redelijk wat moeite gehad om de kou met harde wind te overwinnen, maar gelukkig steeg de temperatuur langzaam maar zeker. We hebben dus uiteindelijk ook nog een paar “trails” gelopen om de arches (of bogen in het nederlands) te bekijken.

IMGP4109.JPGIngrid had overigens niet veel last van de kou, die zat dik ingepakt en had zelfs nog kracht over om een steen op z’n plaats te houden bij “Balanced Rock”. Wat een kracht heeft ze nog he?! 😉

Het was allemaal zo mooi om te bekijken, dat we pas na 5 uur uit het park terug kwamen. Hierdoor kon Canyonlands National Park en Dead Horse Point State Park niet meer worden bezocht.

Misschien bekijken we die beide parken morgenochtend nog voordat we vertrekken richting Bryce Canyon (waar het overigens op dit moment ’s nachts -17 graden is, dus dat wordt nog afzien!).

Dag 12: Monument Valley – Moab

woensdag, maart 28th, 2007

Het uitzicht Vanochtend wakker geworden in een zeer koud Monument Valley, er viel zelfs sneeuw! Maar 1 voordeel was er wel, de wind was gaan liggen dus we zagen opeens wat voor mooi uitzicht we hebben op Monument Valley vanaf onze camping.

Om 08:45 moesten we ons verzamelen bij de receptie omdat daar vandaan de tour door Monument Valley start. Het vriest nog steeds, dus zitten we dik aangekleed achterop de auto die ons door de vallei rijdt.

IMGP4035.JPGEen flink aantal zeer bekende vergezichten zijn ons getoond tijdens deze tour. En al heel snel bleek ook dat het pad duidelijk onbegaanbaar was voor onze camper, als we dit gisteren met onze eigen camper hadden gedaan was duidelijk een sleepdienst nodig geweest om ons te redden.

Na deze tour moesten we kiezen om naar Page (liggend aan Lake Powell) te rijden of juist naar Moab. Het is dus de laatste geworden, dit lijkt ons nu beter uit te komen voor de rest van de planning. Page bezoeken we dus later, nu eerst naar Arches National Park!

IMGP4083.JPGOnderweg hebben we nog de rots gezien waarom Mexican Hat nu Mexican Hat heet. Een ander onderdeel op onze route (Valley of the Gods) hebben we overgeslagen. Aan het begin van de weg stond namelijk dat het eigenlijk onbegaanbaar terrein was als je in iets anders reed dan een normale auto. Dat andere rijden wij in, dus toch maar omgekeerd om niet vast te lopen.

IMGP4086.JPGNa een klein uur rijden kwamen we weer in heel ander weer terecht, dit hadden we nog niet gehad.. een flinke sneeuwbui en om ons heen besneeuwd landschap. In Nederland schijnt het nu echt lente te zijn, maar hier krijgen we toch nog een stukje winter mee.

Na een paar uur rijden zijn we dan eindelijk in Moab, Utah aangekomen. We hebben een mooie plek op Arch View Resort met uitzicht op de besneeuwde bergen en ook een paar “arches” in Arches National Park. Morgen blijven we hier en gaan dit park en ook nog Dead Horse Point State Park bekijken.

Dag 11: Canyon de Chelly – Monument Valley

dinsdag, maart 27th, 2007

Vandaag staat weer een van de grote bekende plaatsen op ons schema, namelijk Monument Valley.

IMGP4007.JPGHet waait flink wanneer we vertrekken en dat is onderweg goed te merken. We krijgen te maken met flinke windstoten waardoor we af en toe heel langzaam moeten rijden en ook veel stofstormen.

Een paar van de Mittens in Monument ValleyEenmaal aangekomen in Monument Valley (helaas geen mooi vergezicht zoals in alle boekjes staat, dit door de stofstormen), zien we pas op het laatst een aantal van de “mittens”.

Nadat we hebben geprobeerd met de camper door dit terrein te rijden, besluiten we dat hier toch een kleinere auto voor nodig is. Onze camper is 25 feet, en als max. wordt aangegeven 24 feet, dat klopt echt wel. Toch maar een tour per jeep boeken, alleen de stofstormen zijn nu aangewakkerd tot echte zandstormen.

IMGP4019.JPGMorgen gaan we dit dus opnieuw proberen mbv een geregelde tour vanuit onze camping. We hebben buiten onze camper nog wat foto’s gemaakt van de zandstorm, het gaat in ieder geval heftig tekeer.

Terwijl ik dit tik is de gehele vallei in het donker gehuld, een volledige “black-out” door de winterstorm. Maar internet werkt blijkbaar nog wel, dus geen probleem :-).

Dag 10: Holbrook – Canyon de Chelly

maandag, maart 26th, 2007

De wigwams met echte jaren Vanochtend op tijd opgestaan, want we hadden nog wat zaken op ons verlanglijstje staan voor Holbrook. Eerst tanken, dan eindelijk een nieuwe sleutel laten maken en nog even het bekende Wigwam-motel langs Route 66 fotograferen.

IMGP3991.JPGHierna vertrokken richting Canyon de Chelly, een flinke tocht, waarvan een groot deel door Navajo-land. Canyon de Chelly heeft nog een aantal oude ruines van Indianen en is sowieso ook een mooie canyon om te bekijken. Hier hebben we ook een stuk van een trail bewandeld.

IMGP4004.JPGNa deze wandeling snel terug naar onze camping, deze is hier zelfs gratis dus altijd leuk voor de Hollanders onder ons :-).

Dag 9: Tucson – Holbrook

zondag, maart 25th, 2007

Een hele lange weg met aan het eind.... niets!Vandaag hebben we een flinke reis voor de boeg. We gaan weer naar het Noorden en leggen daar bijna 400 kilometer voor af.

De reisplanner gaf aan dat het 6 uur en 15 minuten zou duren, uiteindelijk doen we het in 5 uur, ging dus nog lekker zo door de bergen heen.

Hierdoor hebben we nog redelijk wat tijd over gehouden, dus nadat we onze plaats op de camping hebben geregeld, gaan we het Petrified Forest en Painted Desert bekijken.

Ingang naar Petrified ForestEen van de zeer grote versteende bomen.Het Petrified Forest bestaat uit bomen die duizenden jaren terug in een moeras zijn gezonken, maar door de samenstelling van het water en de grond goed zijn geconserveerd en versteend. Deze bomen zijn op een gegeven moment weer naar boven gekomen, waardoor hier nu allerlei versteende bomen verspreid liggen.

IMGP3933.JPGVoordat we dit zagen, zijn we door de Painted Desert gereden. Dit is een woestijn die eruit ziet alsof het allemaal geschilderd is, een hele variatie aan kleuren dus. Eigenlijk kwamen we voor Petrified Forest, maar Painted Desert heeft duidelijk voor ons de beste indruk achter gelaten, een aanrader dus!

Leuk bij dit park is dat je er gewoon doorheen rijdt. Je gaat aan de ene kant naar binnen en 45 kilometer verderop rij je er weer uit. Lekker makkelijk dus! :-).

Dag 8: Tucson

zaterdag, maart 24th, 2007

Vandaag blijven we in de buurt van Tucson en gaan hier alle bezienswaardigheden bekijken.

Het eenrichtingsweggetje dwars door Saguaro National ParkEerst zijn we naar Saguaro National Park gereden, dwars door Tucson heen om er te komen. Daar aangekomen was het mogelijk om een zgn. scenic drive door het park te doen met de camper. Dit hebben we uiteraard gedaan, lekker makkelijk! :-).

Helaas heeft het park in de afgelopen decennia een aantal keer vorst gehad, hierdoor is meer dan de helft van de Saguaro’s doodgegaan, de laatste 25 jaar neemt het aantal Saguaro’s weer toe.

Waar je ook kijkt, je blijft vliegtuigen zien!Na een tijd door dit park te hebben gereden, gingen we onderweg naar de Old Tucson Studios via Pima Air- & Space Museum. Deze laatste hebben we alleen van buiten bekeken en dat was indrukwekkend genoeg, wat staan hier een boel vliegtuigen in de woestijn opgeslagen! Van oude DC3’s, B52-bommenwerpers t/m redelijk recente straaljagers.

Na hier een paar plaatjes te hebben geschoten, vervolgden we onze weg naar de studios. Toen we hier in de rij stonden, gaf de kassiere aan dat we beter 10 minuten konden wachten, dan was de prijs 8 dollar p.p ipv 20. Dat lieten we ons dus geen 2 keer zeggen :-). Na die 10 minuten wachten mochten we naar binnen.

De ingang van de Old Tucson StudiosIMGP3862.JPGDe Old Tucson Studios is een stadje gebouwd dankzij filmopnames voor veel bekende westerns van John Wayne, Ronald Reagan, Paul Newman en ook voor recente films als “Tombstone”, maar zelfs opnames voor “Het kleine huis op de prairie” zijn hier gedaan. Zodra je naar binnenloopt waan je je middenin een western.

IMGP3890.JPGWij hadden ook nog het geluk dat er een rodeo-wedstrijd werd gehouden, typisch Amerikaans dus hebben we daar ook een uur zitten kijken. De start hiervan was uiteraard met het volkslied dat door velen ook werd meegezongen.

Hierna hebben we nog een vuurgevecht kunnen bekijken en zijn meegegaan in een spook-mijn.

Al met al een lange dag met veel verschillende indrukken. Morgen gewoon weer een reisdag, terug naar het Noorden.

Dag 7: Apache Junction via Apache Trail – Tucson

vrijdag, maart 23rd, 2007

Onze plaats met als groen versiering cactussen en palmbomenVanuit onze camping in Apache Junction was het nog maar een paar kilometer rijden tot het begin van de “Apache Trail”.

IMGP3708.JPGNa +/- 10 kilometer kwamen we al de eerste bezienswaardigheid tegen, Goldfield Ghost Town. Dit is een goudmijnstadje nog grotendeels origineel uit 1890. Direct vanaf het moment dat we hier binnen kwamen rijden, kregen we al goed de sfeer van die tijd te pakken. Het weer klaarde direct op op het moment dat we daar aankwamen, dus dat kwam mooi uit.

Goldfield is uiteraard wat moderner geworden, dus was er ook nog een telefooncel te vinden, waar Ingrid dankbaar gebruik van maakte en even met haar vader gesproken heeft. Die was blijkbaar goed op de hoogte van onze reis, Robert print namelijk alles voor hem uit zodat hij het rustig op de bank kan lezen!

In Goldfield hebben we een tijdje rondgelopen en allebei een leuk shirt als aandenken gekocht. Uiteraard moesten we wel in de echte saloon wat gedronken hebben, dus daar maar even koffie en thee (Ingrid kreeg eerst Icetea, maar na nog een keer vragen kwam er toch warm water :-)) gedronken.

IMGP3749.JPGNa Goldfield ging de reis verder over een steil en bochtig weggetje (Apache Trail), we waren duidelijk een van de weinigen met een RV die dit weggetje doen. Via een uitzichtpunt op Canyon Lake kwamen we na 30 kilometer bij Tortilla Flat aan. Tortilla Flat is een oude tussenstop voor mensen die vroeger over dit pad naar Phoenix reden. Het leukst is het restaurant waar alle muren met dollar biljetten zijn bekleed, mij werd verteld dat er inmiddels +/- 300.000 dollar moet hangen.

Na Tortilla Flat gingen we op weg naar Tucson. Een lange weg dwars door de woestijn lag voor ons. Na +/- 2,5 uur rijden kwamen we aan bij het park waar we graag zouden staan, namelijk Catalina State Park. Dit is een park aan de rand van Tucson, zo sta je dus wel middenin de natuur, maar hebt alle gemakken van de stad onder handbereik.

Hier werden we gewaarschuwd voor overstromingsgevaar vanwege de regen in de bergen, het zou kunnen zijn dat we een paar dagen hier moeten blijven staan wanneer de weg overstroomt. Dit risico hebben we genomen en dat was geen verkeerde keus.

IMGP3923.JPGIngrid naast een van de huizenhoge saguaroWe staan middenin de natuur (er waren nog maar een paar plekken over zelfs) en een aantal mooie zgn. “trails” zijn in de buurt. Een van deze trails hebben we direct die dag nog bewandeld en zagen zo al onze eerste huizenhoge cactussen.

Dag 6: Sedona – Apache Junction

donderdag, maart 22nd, 2007

IMGP3694.JPGVanochtend op tijd opgestaan om eerst nog naar Red Rock State park te gaan en daarna door te rijden naar Apache Junction (vlakbij Phoenix).

Eerst nog eens tanken en boodschappen doen. We hadden uiteraard geen kortingspas voor deze winkel, maar zoals elke keer is dan altijd wel iemand in de buurt die zijn pas/code hiervoor leent om ons toch de korting te geven (kan soms 10% schelen!). Heerlijk behulpzaam dus deze mensen!

In de winkel werden we ook aangesproken door een Amerikaan die een Nederlandse achternaam had (tweede generatie, dus Nederlands sprak hij al niet meer). Eigenlijk gebeurt het ons dagelijks dat een aantal Amerikanen ons aanspreken en vragen uit welk land we komen. Dit geeft altijd korte en leuke gesprekken. Vandaag dus weer en hij vroeg of we ons hadden voorbereid op de regen vandaag…..wij dus niet…

IMGP3699.JPGEenmaal buiten aangekomen zagen we het… Gigantische regenwolken en de eerste stortbui daalde al neer. Red Rock State park kunnen we dus wel vergeten, dus dan maar direct door naar Phoenix. Onderweg nog even gelunched op een rest-area met viewpoint, dus toch nog een paar mooie bergen gezien.

Vlakbij Phoenix zagen we dat ook hier noodweer was losgebarsten. Wij gingen hier naartoe om de woestijn eens te beleven, is het gewoon kletsnat :-(. Het werd dus nog een heel gedoe om naar Apache Junction te komen. Phoenix is namelijk een drukke stad met volle snelwegen en het noodweer met veel wind hielp hier niet aan mee.

We zijn wel 1 ervaring rijker en dat is het rijden met een camper met veel wind in een echte zandstorm! De camper is nu dus ook niet meer geheel wit :-).

Even de mail checken en de fotoTerwijl ik dit schrijf valt er nog een boel regen naar beneden, toen ik net naar buiten keek stond de camping helemaal blank, dus ik ben benieuwd wat we morgen gaan doen. Varen of toch rijden?! 🙂

Dag 5: Flagstaff – Sedona

woensdag, maart 21st, 2007

Vandaag begon de dag toch wat grauwer en kouder. De vroege zomer is weer even verdwenen :-(.

Een mooie straat in het oude centrum van FlagstaffVanochtend hebben we eerst het oude centrum van Flagstaff bezocht. Dit centrum ligt aan Route 66 en is duidelijk nog in die en zelfs oudere stijl gelaten. Zeer leuk om te bekijken en een goeie bak koffie te drinken (eindelijk een zaak gevonden die niet Starbucks heet en zelfs betere koffie voor een lagere prijs verkoopt!).

Na dit bezoek zijn we op weg gegaan naar Sedona, of eigenlijk Oak Creek Canyon. Omdat dit deze keer niet ver rijden was, waren we hier al rond 12 uur aanwezig en kregen we ruim de tijd om een mooie plek uit te zoeken.

Onze plaats op de camping in Oak Creek Canyon, even behendig zijn met inparkeren, maar dan sta je wel erg mooi!Het was even passen en meten (1 boom heeft een stukje boomschors minder, maar het is niet te zien aan de camper :-)), maar uiteindelijk stonden we perfect in het bos middenin deze canyon.

Slide Rock State Park’s Middags nog even wat lokale bezienswaardigheden bekeken. Sliderock State Park was daar 1 van. Dit park is ook zeer geschikt als je kinderen hebt, de waterval daar lijkt net op een mooi aangelegde glijbaan in een subtropisch zwembad. Hier wordt deze dus in de zomer ook veel voor gebruikt.

Het mooie en rooie centrum van SedonaHierna nog even het plaatsje Sedona bezocht en ook die plaats is zeer aan te raden. Gezellig, veel restaurants en winkels, dus genoeg vermaak. Snel wat eten gehaald en met uitzicht op de “Red Rocks” buiten op een terras gegeten. Morgen de echte “Red Rocks” zoals Cathedral Rock maar van dichtbij bekijken.

Dag 4: Grand Canyon – Flagstaff

dinsdag, maart 20th, 2007

Vandaag moesten we toch Grand Canyon verlaten, maar dat deden we vrij langzaam.

Na eerst de camper van al het afvalwater te hebben ontdaan, zijn we via Desert View Drive vertrokken richting Flagstaff. Desert View Drive biedt onderweg nog zeker 10 mogelijkheden om de Grand Canyon te bekijken. Dit hebben we dus een paar keer gedaan.

Desert ViewMaar het hoogtepunt van deze weg is Desert View zelf. Desert View is in de jaren ’30 van de 20ste eeuw gebouwd om het mooiste uitzicht over de Grand Canyon te geven. Dit is goed gelukt, er is namelijk een wachttoren gebouwd die aan de ene kant op de Grand Canyon uitkijkt en de andere kant een perfect uitzicht geeft op de woestijn. Adembenemende vergezichten dus!

Nadat we dit moois hadden bekeken, moest toch echt de weg naar Flagstaff worden voortgezet. Een tijd lang reden we door Navajo-land, Ingrid heeft zelfs onderweg even geinteresseerd naar de zgn. “Dream Catchers” gekeken die door de indianen gemaakt worden.

Vlak voor Flagstaff lag nog 1 punt waar we graag naartoe willen en dat is “Sunset Crater Volcano National Monument”. Hier toch even gekeken en dat was zeker geen verkeerde beslissing. Door een vulkaan-uitbarsting 1000 jaar terug, is de aarde hier nog pikzwart en ook dikke gestolde lavastromen van +/- 5 meter hoog liggen hier nog.

Vulkaanlandschap kan echt zeer mooi zijn!De contrasten van zwarte aarde met rode rotsen en daar bovenop nog het groen van de bomen, bieden ook weer een zeer mooi gezicht. Hier hebben we dus ook nog een tijd doorheen gelopen en zelfs gelunched met uitzicht op al dit moois.

Hierna hebben we onze weg voortgezet richting Flagstaff, waar we eerst nog een extra slaapzak hebben gekocht. De nachten zijn nog zo koud, dat dit geen overbodige luxe is, vanavond slapen we beiden dus weer lekker warm! :-).

De overnachting in Flagstaff doen we op een KOA Campground, deze is helaas alleen een stuk minder mooi dan Mather campground bij de Grand Canyon. We zijn dus duidelijk verwend door al het natuurschoon van de laatste paar dagen.

Dag 3: Grand Canyon

maandag, maart 19th, 2007

Vanochtend vroeg opgestaan, de sleutel moet nl. gemaakt worden, zodat we wel onze bergschoenen kunnen dragen, scheelt twee paar zeer vermoeide voeten aan het eind van deze dag.

Eerst gingen we ons nog even aanmelden bij de Ranger, zodat die weet dat we gisteravond gearriveerd zijn. Terwijl we daar in de rij staan, komt net exact hetzelfde type camper binnen rijden, dus…. misschien ook een zelfde sleutel?!

Ingrid snel vragen of we even zijn sleutel mogen lenen en….. jawel! De sleutel past en we hebben dus onze schoenen terug! Scheelt weer een rit van 150 kilometer. Weer wat geleerd… doe maar niets op slot in dit land :-).

Een van de grootse uitzichten op de Grand CanyonDit was dus puur geluk bij een ongeluk en… we zijn nu lekker vroeg op om vandaag zoveel mogelijk van de Grand Canyon te zien. En dat is ook goed gelukt. Uiteraard hebben we zeer veel foto’s gemaakt, maar daar zie je toch niet goed op hoe groot en diep dat gat in de grond nu eigenlijk is.

Met recht kunnen we zeggen dat dit duidelijk 1 van de 7 wereldwonderen is.

Een voordeel is het gratis bussysteem hier aan de South Rim. Elke anderhalve kilometer is een opstapplaats die je naar de mooiste punten brengt. Wij stappen uit op Yaki point (meest oostelijke punt waar de bussen naartoe gaan) en ervaren daar voor het eerst de Grand Canyon.

Hierna met een bus naar Mather Point gegaan en daar vandaan 2 kilometer gelopen over de Rim trail. Elke 100 meter een foto, dus best veel foto’s gemaakt :-).

Na flink wat uren van punt naar punt tot aan het meest westelijke punt te zijn gegaan, snel terug naar de camper voor een pizza. Snel moesten we zeker zijn, want we moesten om exact 18:40 bij Hopi Point zijn voor de zonsondergang, die is daar vandaan het mooist (werd overal gezegd).

Zonsondergang over de Grand CanyonDe zonsondergang was ook weer zeer indrukwekkend, net als de hele dag al was.

Om de dag goed af te sluiten zijn we nog naar de Ranger gegaan die een verhaal hield over de sterren. Dit verhaal werd gehouden op Mather point, een uitstekende punt in de Grand Canyon. Dit betekent dus: zaklamp mee want na 19:00 is het aardedonker in de Grand Canyon. Mather Point is dan echt een rots middenin een zwart gat.

Het was in ieder geval zeer indrukwekkend om de sterrenhemel boven Grand Canyon te zien en een aanrader om te doen wanneer je de mogelijkheid hebt om na zonsondergang nog bij de Grand Canyon te zijn.

Dag 2: Route 66

zondag, maart 18th, 2007

Lekker zo midden op de weg staan, kan makkelijk!Vandaag was het dan zover, we gingen de befaamde Route 66 berijden, of in ieder geval het gedeelte wat in Arizona ligt. Eerst nog even buiten ontbeten en een praatje gemaakt met onze buurman (hoe kan het ook, een Nederlander! :-)), maar rond 10 uur zijn we al op pad.

Precies zoals het in de boeken staat beschreven, een groot gedeelte van Route 66 in Arizona is leeg. Hier voel je goed hoe het is om alleen middenin een droge vlakte te staan.

Route 66 zoals het hoort, met een rij motorenIMGP3372.JPGEen aantal plaatsjes zijn volledig verlaten, veel vervallen pompstations en garages, maar sommige plaatsen bestaan nog volledig op toeristen als wij. O.a. het plaatsje Seligman is leuk om aan te doen, maar ook Williams waar de trein naar Grand Canyon vertrekt is nog zeer leuk om te bezoeken.

Nadat we deze plaatsen bezocht hadden, camper volgetankt en zijn we doorgereden naar de Grand Canyon.

Bij de Grand Canyon hadden we een plaats besproken op Mather campground en dat bleek een goede beslissing. Perfecte campground middenin de natuur, wel zeer donker ’s avonds, maar dat hoort erbij.

IMGP3511.JPGWe hadden nog het plan om ’s avonds sterren te gaan bekijken onder begeleiding van een Ranger, maar helaas… Het noodlot trof ons.

In onze bagageruimte stonden de bergschoenen, toen we deze van het slot wilde afhalen, brak de sleutel af (en het was de enige die we hadden gekregen). Gelukkig kregen we het afgebroken gedeelte er wel uit, maar… geen schoenen.

We hebben direct het verhuurbedrijf gebeld, die ons alleen kon aanraden naar een Wal-mart te gaan om de sleutel te laten namaken of het slot te laten uitboren en vervangen door een plaatselijke slotenmaker. Dichtstbijzijnde was overigens 150 kilometer verderop :-(. Na door o.a. buschauffeurs en hotelpersoneel van een nabij gelegen lodge te zijn geholpen aan telefoonnummers en adressen, zijn we terug naar de camper gegaan.

Inmiddels was het ook te laat geworden, dus de rest van de avond maar in de camper gebleven.

Morgen moeten we maar zien of we de schoenen nog te pakken kunnen krijgen of niet.

Dag 1: Las Vegas – Kingman

zaterdag, maart 17th, 2007
21940

Vanochtend was het dan eindelijk zover. De camper (of RV zoals de Amerikanen het noemen) mocht worden opgehaald.

Rond 12 uur de auto opgehaald en na 25 meter had ik al een toeterende Amerikaan achter me gelaten, hij trekt dus toch niet zo snel op als de Passat :-).

21946

Eerst flink wat boodschappen ingeslagen en dan maar op weg. Uiteraard meteen de makkelijkste route (not!) gekozen, naar Hoover Dam. Blijkbaar een leuk stukje kronkelen de heuvels in. Maar we zijn zonder krassen daar aangekomen.

21997
22009

Na wat plaatjes schieten weer onderweg en via een flink lange en saaie weg door de woestijn aangekomen in Kingman waar we een plekje gereserveerd hadden (blijkbaar niet overbodig, want het is hier zo goed als vol).

22018

Gelukkig een volledig verzorgde kampeerplek, dus ook wifi zodat ik in de natuur en met als achtergrond de ondergaande zon, m’n mail kan ophalen! 😉 Hierna zal het wel afzien worden, bij de Grand Canyon hebben we zelfs geen stroom of water, dus zeker ook geen internet….

“The Strip”, “O” en auw ;-)

zaterdag, maart 17th, 2007

Vandaag de hele dag (van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat) hebben we doorgebracht aan “The Strip”.

Veel hotels, casino’s en bijbehorende malls bekeken. Het was flink overweldigend, zowel voor onze ogen als onze voeten (auw aan het eind van deze dag).

21432
21465

Bekende hotels met sprekende namen als “Treasure Island”, “The Venetian”, “Caesars Palace”, “New York, New York” en nog vele andere hebben we van binnen & buiten bekeken.

Hierna zijn we snel naar de “Stratosphere Tower” gereden met de monorail (handig vervoersmiddel langs “The Strip”!) en hebben zonsondergang over Las Vegas bekeken vanaf de 108e verdieping!

21918

Onder het genot van een kleine cola (halve liter) hebben we “The Strip” langzaam alle lampen zien ontsteken.

Hierna even een uurtje rust in het hotel en snel weer naar ’t Bellagio om daar de show “O” te gaan zien. We hadden duidelijk de betere plekken daar (allereerste rij), hierdoor kregen we af en toe wel wat spatten water over ons, maar dat mocht de pret niet drukken.

We waren zelfs zo bij de show betrokken, dat Ingrid van 1 van de hoofdrolspelers een bloem kreeg aangereikt tijdens deze show. Ingrid is nu dus ook een beroemde speler in deze show! 😉

Nu snel slapen, want morgen moeten we uitgerust onze camper ophalen en gaat het avontuur daarmee beginnen!

Las Vegas, NV

vrijdag, maart 16th, 2007

Na een lange reis zijn we eindelijk aangekomen in Las Vegas!

26367

De reis verliep voorspoedig via New York (wat een deprimerend en lelijk vliegveld, volgende keer toch maar weer via Atlanta). Hier hebben we 3,5 uur gewacht op onze aansluiting naar Las Vegas.

Leuk detail, tijdens een verveelde bui maar eens wezen scannen naar openstaande wifi-toegangspunten. Blijkbaar werkt de bagagecontrole op New York ook mbv wifi en dat zonder enige encryptie. Ik kwam bijvoorbeeld een accesspoint tegen met de veelzeggende naam “bagchknyjfkt4” tegen…. Bagage controle op New York JFK Terminal 4 dus… En dan maar roepen dat ze zo’n strenge controle hebben, zoveel kaas hebben ze er dus nog niet van gegeten.

Tijdens deze aansluitende vlucht hebben we weer iets nieuws meegemaakt op luchtvaartgebied. De schermen die voor je hangen kan je nu meer dan alleen kiezen uit 12 films. Live TV via de satelliet (dus Weather Channel, CNN, Discovery, etc.). Ook kon gekozen worden uit een aantal CD’s voor muziek of misschien wel het leukste, online trivia spel tegen de rest van het vliegtuig! Ingrid en ik hebben dus een tijd trivia zitten spelen, maar de persoon (Fonz) op stoel 42D was toch duidelijk de beste van het vliegtuig.

Direct na de landing zagen we hoe indrukwekkend Las Vegas in het donker is. “The Strip” is volledig verlicht in allerlei kleuren en de indrukwekkende hotels als New York, Luxor, Excalibur, etc. waren direct vanaf de landingsbaan te bekijken.

Vandaag zullen we dus flink wat kilometers maken om al dit moois te bekijken en vanavond natuurlijk de show “O” in het Bellagio!

Vakantie is begonnen!

vrijdag, maart 16th, 2007

26334

Onze vakantie is begonnen! Alles ingepakt en onze zwager (Ronald) brengt ons naar Schiphol, hiervoor moet hij zeer vroeg opstaan, maar daar staat tegenover dat hij nog een goeie bak koffie krijgt :-).

26337

De reis gaat vanaf Amsterdam, via New York naar Las Vegas. Het eerste stuk 8,5 uur vliegen en het tweede stuk nog eens 6 uur. Een flink stuk dus, maar je moet er iets voor over hebben :-).

26340

Eddy past op ons huis en de huisdieren, dus ook dat zit goed!

De eerste dag zal flink bijkomen zijn, direct in een drukke stad waar het nu ook nog eens zeer warm is (33 graden!). Maar vanaf zaterdag zullen we ook veel rust krijgen, het eerste stuk gaat via Kingman incl. Route 66 naar de Grand Canyon.

Updates van onze reis zullen hier regelmatig te vinden zijn aangezien we flink wat campings tegenkomen waar we beschikking hebben over internet, dus hou deze site in de gaten!

Varen door Nieuwegein

maandag, maart 5th, 2007

Zondag werd het uiteindelijk toch nog lekker weer, dus werd het tijd om de nieuwe buitenboordmotor te testen!

De passantenhaven Vreeswijk was de dichtstbijzijnde plek om de boot te water te laten, dus alles achter in de auto geladen en naar de haven gereden.

Nadat alles was geinstalleerd, weigerde de motor eerst even dienst (nieuwigheid), maar na wat geduld startte hij toch en liep uiteindelijk heel goed.

We hebben geprobeerd IJsselstein te bereiken, maar blijkbaar is de Doorslagbrug vlakbij Cityplaza zelfs te laag om met een rubberboot onderdoor te gaan. We zijn dus omgekeerd en na een kort bezoek aan “de Oude sluis”, teruggevaren.Uitzicht op de brug naar

In de passantenhaven hebben we nog even de motor beter afgesteld, waardoor de snelheid flink zou moeten verbeteren. Dit is blijkbaar goed gelukt, want bij 3/4 van de motorkracht ging de boot in plane met Raimond aan boord.

Ingrid is in plane en gaat hier flink hard terwijl ze maar half gas geeft!

Ingrid haalde dat zelfs al bij halve kracht.

Snow PR-prijs

donderdag, maart 1st, 2007

Vandaag werd ik volkomen verrast tijdens de maandelijkse borrelcursus bij Snow. Naast dat ik afgelopen jaar boetevrij had gereden (waar ik en de andere voorbeeld-chauffeurs een prijs voor ontvingen), heb ik niets vermoedend vorig jaar ook gezorgd voor extra PR voor Snow.

Nadat ik als een van de eerste in Nederland (samen met Alain) het LPI-3 beta-examen had gedaan, zijn een aantal opmerkingen van mij over de inhoud opgenomen in de aankondiging van het LPI-3 traject. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik nu de Snow PR-prijs kreeg.

Gezien mijn dagelijkse wandeling in de pauze samen met Mona en dat Ingrid en ik dit ’s avonds thuis ook regelmatig doen (Raimond mag wat kilootjes kwijtraken :-)), leek het haar wel nuttig dat de Snow PR-prijs dit keer een hond was.

Dit moest natuurlijk wel een digitale hond zijn om in de sfeer van Snow te blijven, dus….. Nintendogs

Nintendogs zou voor ons niet te spelen zijn, de bijpassende Nintendo DS is dus ook geleverd! Snow PR-prijs

Snow, bedankt voor deze verrassing!