Dag 2: Route 66

Lekker zo midden op de weg staan, kan makkelijk!Vandaag was het dan zover, we gingen de befaamde Route 66 berijden, of in ieder geval het gedeelte wat in Arizona ligt. Eerst nog even buiten ontbeten en een praatje gemaakt met onze buurman (hoe kan het ook, een Nederlander! :-)), maar rond 10 uur zijn we al op pad.

Precies zoals het in de boeken staat beschreven, een groot gedeelte van Route 66 in Arizona is leeg. Hier voel je goed hoe het is om alleen middenin een droge vlakte te staan.

Route 66 zoals het hoort, met een rij motorenIMGP3372.JPGEen aantal plaatsjes zijn volledig verlaten, veel vervallen pompstations en garages, maar sommige plaatsen bestaan nog volledig op toeristen als wij. O.a. het plaatsje Seligman is leuk om aan te doen, maar ook Williams waar de trein naar Grand Canyon vertrekt is nog zeer leuk om te bezoeken.

Nadat we deze plaatsen bezocht hadden, camper volgetankt en zijn we doorgereden naar de Grand Canyon.

Bij de Grand Canyon hadden we een plaats besproken op Mather campground en dat bleek een goede beslissing. Perfecte campground middenin de natuur, wel zeer donker ’s avonds, maar dat hoort erbij.

IMGP3511.JPGWe hadden nog het plan om ’s avonds sterren te gaan bekijken onder begeleiding van een Ranger, maar helaas… Het noodlot trof ons.

In onze bagageruimte stonden de bergschoenen, toen we deze van het slot wilde afhalen, brak de sleutel af (en het was de enige die we hadden gekregen). Gelukkig kregen we het afgebroken gedeelte er wel uit, maar… geen schoenen.

We hebben direct het verhuurbedrijf gebeld, die ons alleen kon aanraden naar een Wal-mart te gaan om de sleutel te laten namaken of het slot te laten uitboren en vervangen door een plaatselijke slotenmaker. Dichtstbijzijnde was overigens 150 kilometer verderop :-(. Na door o.a. buschauffeurs en hotelpersoneel van een nabij gelegen lodge te zijn geholpen aan telefoonnummers en adressen, zijn we terug naar de camper gegaan.

Inmiddels was het ook te laat geworden, dus de rest van de avond maar in de camper gebleven.

Morgen moeten we maar zien of we de schoenen nog te pakken kunnen krijgen of niet.

Leave a Reply