Archive for februari, 2008

Hyves, wie zijn/waren je echte vrienden?

woensdag, februari 20th, 2008

Hyves, eigenlijk een hype.

Maar goed, ook ik doe er aan mee, gezwicht onder de sociale druk…

Vandaag eens bekeken wie nu allemaal in mijn vrienden-lijst staan daar. In die lijst staan ook vrienden die door de sociale druk zijn toegevoegd. Maar wat doe je nu met ex-collega’s waar je eigenlijk geen contact mee hebt/had of juist vrienden van vroeger die toch totaal niet reageren op jou.

Juist… die kan je dus verwijderen. Dit is misschien sociaal niet verantwoord, maar waarom zouden we allemaal zulke lange lijsten hebben en dan door de lengte van de lijst de mensen uiteindelijk ook uit het oog verliezen? Of is de lengte van de lijst een status-symbool? Misschien is juist een korte lijst dan beter?! Quality-time, friends, etc..

Dus heb ik vandaag maar eens wat mensen verwijderd. Dit helemaal niet ten nadele van deze personen, vroeger heb ik het echt wel gezellig met ze gehad of leuk samengewerkt, maar tegenwoordig niet meer. Reunies met schoolvrienden organiseer je naar mijn mening het best via Schoolbank, dus Hyves hoeft geen reunie-pagina te worden.

Laten we met z’n allen dus die lijsten inkorten en ook “echt” houden.

Korte update

dinsdag, februari 19th, 2008

Zo, even een korte update.

De laatste keer schreef ik al dat we een zoektocht naar een nieuwe haven waren gestart. Deze is inmiddels afgerond en geslaagd. We hebben gekozen voor een ligplaats in de haven bij Van Heusden Watersport. Begin april zullen we de boot hier naartoe varen en dan in het nieuwe seizoen regelmatig daar aanwezig zijn.

In deze haven hebben we bij de ligplaats ook nog een stuk grasveld waar we ruim kunnen zitten. Handig na de bevalling, dan kan Ingrid lekker tijdens haar zwangerschapsverlof genieten van ruimte om haar heen, zonder dat we eerst ergens naartoe moeten varen. Dit vaarseizoen zullen we dus niet al teveel varen, maar dat halen we later wel weer in wanneer de kleine groot genoeg is.

Een update van de babykamer-perikelen:

31355

De kast, commode en het ledikant staan al. Ook de schilderijen gemaakt door opa Lippinkhof hebben een plekje gevonden. Sinds afgelopen weekend gaan we het ook merken in de huiskamer, daar is nu de box geplaatst. Dit ten eerste om alles passend te krijgen en ten tweede zodat Utah niet jaloers gaat worden dat hij zijn plek moet inleveren voor de baby.

Utah heeft uiteraard wel weer een andere plek gekregen, dichter bij de tv en Playstation 3, dus hij vermaakt zich wel ;-).