Dag 15: Bryce Canyon

Vanochtend in flinke kou wakker geworden, maar deze keer was de waterleiding gelukkig niet bevroren. We zitten ook niet aan het waterleidingnet of stroom vast, dat heb je nu eenmaal niet in een nationaal park, je bent volledig op jezelf aangewezen.

Wat heerlijk is, is dat we vandaag niet hoeven te rijden, alleen van uitkijkpunt naar uitkijkpunt. We zijn al op tijd onderweg om de rest van het park te zien, wat ons gisteren niet meer gelukt is.

IMGP4257.JPGIMGP4275.JPGNa een paar uur alle uitkijkpunten te hebben bekeken, was het tijd om Bryce Canyon nu eens van beneden te bekijken. Dus maar een pad uitgekozen om te lopen, we hebben gekozen voor de combinatie van Queens Garden en Navajo-loop. Deze loopt van Sunrise Point naar Sunset Point en dat dus via het dal, je loopt dan dus tussen de zgn. “hoodoo’s” door.
Deze wandeling duurde 2,5 uur, maar was zeker de moeite waard.

Hierna moe, maar voldaan op zoek naar een punt waar we onze watervoorraad kunnen aanvullen en toiletwater kunnen lozen. Dit hebben we net buiten het park gevonden tegenover Ruby’s Inn.

Ruby’s Inn is een lodge die al voordat het nationale park bestond, is geopend. Dit is een zeer leuke plaats om wat souvenirs te bekijken en kopen en ook om even heerlijk te eten. Dat laatste hebben we dus ook gedaan, scheelt ons vanavond weer koken en afwassen :-).

IMGP4215.JPGHierna nog even naar de zonsondergang gekeken over Bryce Canyon en daarna snel weer terug naar de camping om bij te komen van deze dag. Snel was relatief, want Ingrid zag weer een kudde hertjes rondlopen, dus die moesten natuurlijk eerst op de foto gezet worden :-).

Leave a Reply