Dag 12: Monument Valley – Moab

Het uitzicht Vanochtend wakker geworden in een zeer koud Monument Valley, er viel zelfs sneeuw! Maar 1 voordeel was er wel, de wind was gaan liggen dus we zagen opeens wat voor mooi uitzicht we hebben op Monument Valley vanaf onze camping.

Om 08:45 moesten we ons verzamelen bij de receptie omdat daar vandaan de tour door Monument Valley start. Het vriest nog steeds, dus zitten we dik aangekleed achterop de auto die ons door de vallei rijdt.

IMGP4035.JPGEen flink aantal zeer bekende vergezichten zijn ons getoond tijdens deze tour. En al heel snel bleek ook dat het pad duidelijk onbegaanbaar was voor onze camper, als we dit gisteren met onze eigen camper hadden gedaan was duidelijk een sleepdienst nodig geweest om ons te redden.

Na deze tour moesten we kiezen om naar Page (liggend aan Lake Powell) te rijden of juist naar Moab. Het is dus de laatste geworden, dit lijkt ons nu beter uit te komen voor de rest van de planning. Page bezoeken we dus later, nu eerst naar Arches National Park!

IMGP4083.JPGOnderweg hebben we nog de rots gezien waarom Mexican Hat nu Mexican Hat heet. Een ander onderdeel op onze route (Valley of the Gods) hebben we overgeslagen. Aan het begin van de weg stond namelijk dat het eigenlijk onbegaanbaar terrein was als je in iets anders reed dan een normale auto. Dat andere rijden wij in, dus toch maar omgekeerd om niet vast te lopen.

IMGP4086.JPGNa een klein uur rijden kwamen we weer in heel ander weer terecht, dit hadden we nog niet gehad.. een flinke sneeuwbui en om ons heen besneeuwd landschap. In Nederland schijnt het nu echt lente te zijn, maar hier krijgen we toch nog een stukje winter mee.

Na een paar uur rijden zijn we dan eindelijk in Moab, Utah aangekomen. We hebben een mooie plek op Arch View Resort met uitzicht op de besneeuwde bergen en ook een paar “arches” in Arches National Park. Morgen blijven we hier en gaan dit park en ook nog Dead Horse Point State Park bekijken.

Leave a Reply