Dag 4: Grand Canyon – Flagstaff

Vandaag moesten we toch Grand Canyon verlaten, maar dat deden we vrij langzaam.

Na eerst de camper van al het afvalwater te hebben ontdaan, zijn we via Desert View Drive vertrokken richting Flagstaff. Desert View Drive biedt onderweg nog zeker 10 mogelijkheden om de Grand Canyon te bekijken. Dit hebben we dus een paar keer gedaan.

Desert ViewMaar het hoogtepunt van deze weg is Desert View zelf. Desert View is in de jaren ’30 van de 20ste eeuw gebouwd om het mooiste uitzicht over de Grand Canyon te geven. Dit is goed gelukt, er is namelijk een wachttoren gebouwd die aan de ene kant op de Grand Canyon uitkijkt en de andere kant een perfect uitzicht geeft op de woestijn. Adembenemende vergezichten dus!

Nadat we dit moois hadden bekeken, moest toch echt de weg naar Flagstaff worden voortgezet. Een tijd lang reden we door Navajo-land, Ingrid heeft zelfs onderweg even geinteresseerd naar de zgn. “Dream Catchers” gekeken die door de indianen gemaakt worden.

Vlak voor Flagstaff lag nog 1 punt waar we graag naartoe willen en dat is “Sunset Crater Volcano National Monument”. Hier toch even gekeken en dat was zeker geen verkeerde beslissing. Door een vulkaan-uitbarsting 1000 jaar terug, is de aarde hier nog pikzwart en ook dikke gestolde lavastromen van +/- 5 meter hoog liggen hier nog.

Vulkaanlandschap kan echt zeer mooi zijn!De contrasten van zwarte aarde met rode rotsen en daar bovenop nog het groen van de bomen, bieden ook weer een zeer mooi gezicht. Hier hebben we dus ook nog een tijd doorheen gelopen en zelfs gelunched met uitzicht op al dit moois.

Hierna hebben we onze weg voortgezet richting Flagstaff, waar we eerst nog een extra slaapzak hebben gekocht. De nachten zijn nog zo koud, dat dit geen overbodige luxe is, vanavond slapen we beiden dus weer lekker warm! :-).

De overnachting in Flagstaff doen we op een KOA Campground, deze is helaas alleen een stuk minder mooi dan Mather campground bij de Grand Canyon. We zijn dus duidelijk verwend door al het natuurschoon van de laatste paar dagen.

7 Responses to “Dag 4: Grand Canyon – Flagstaff”

 1. bianca Says:

  Hoihoi,

  Wat hebben jullie al een hoop gedaan zeg. Ik lees nu dat jullie net de grand canyon hebben verlaten en zie net op het nieuws de nieuwste attractie, nl. een glazen brug over de grand canyon – http://reizen-en-recreatie.infonu.nl/attracties/3086-de-grand-canion-skywalk-brug.html

  Weet niet of dat in de buurt bij jullie was, maar evengoed hebben jullie indrukwekkende dagen gehad. Dus lijkt me niet echt meer een must.

  Wat een pech met die sleutel zeg, maar dat zul je dus altijd zien. Gelukkig hebben jullie alsnog sterren kunnen kijken en misschien tip voor verhuurbedrijf om toch maar extra setje sleutels mee te geven. Maar ja is altijd achteraf.

  Veel plezier en tot lees ze 🙂

  Groetjes en dikke kus van ons allemaal

 2. bianca Says:

  Hoihoi,

  Net nog eff door alle foto’s heen geworsteld. Echt gaaf. Als het op de foto al gaaf, dan moet het in het echie wel helemaal top zijn.

  Kus Bianca

 3. Raimond Says:

  Dagdag,

  Die glazen brug hebben wij niets van gezien, ook niet het bouwen ervan. Maar ik heb net even gezocht op Google en het lijkt erop dat het veel verder naar het westen wordt gebouwd dan waar wij waren. Helaas is het ook pas 28 maart open, dan zitten we alweer heel ergens anders.
  Maar zoals je zegt, het was al indrukwekkend genoeg en ja in het echie is het helemaal top, een aanrader voor jullie! Er is in die parken ook genoeg te doen voor kinderen, dus wie weet.

 4. bianca Says:

  Hij is al gebouwd en vandaag vlgs. het journaal open gegaan, zag er spectaculair uit. Maar zo zien jullie foto’s er ook uit. Is denk alleen apart dat je op een glazen vloer loopt, maar het uitzicht blijft hetzelfde.

  Maar jullie hebben het hartstikke leuk, misschien idd een aanrader voor ons om ook hier eens rond te crossen met een kamper 😉

  Groetjes

 5. Raimond Says:

  Als jullie besluiten te gaan, willen wij weer mee, gaan we in kolonne met twee campers!

  Jammer dat we die brug niet hebben gezien, maar dus des te meer een reden om nog een keer te gaan 🙂

 6. Andy Says:

  Dan gaan wij ook mee ! Drie campers !

 7. bianca Says:

  Oke dat is dan geregeld 😉

Leave a Reply

  ×  seven  =  thirty five