Archive for april, 2010

BootExpo

maandag, april 12th, 2010
34264

Dit weekend lag Dopey Too op de BootExpo 2010 te Harderwijk.

34255

Het was een leuke ervaring om mee te maken, deze keer waren we namelijk zelf de bootverkopers :-). De vrijdag was de meest rustige dag, dit hoorden we al van wat jachtmakelaars ter plaatse en dit bleek dus ook zo te zijn. De vrijdag begon voor 1 sloep niet erg goed, deze was nl. ’s nachts al gezonken. Nadat een pomp aan boord was gebracht, was deze echter weer snel boven water maar ik denk dat de prijs nu ook flink lager lag… :-).

34288

Zaterdag en zondag waren goeie dagen, redelijk wat geinteresseerden aan boord gehad en ook best vaak te horen gekregen dat de ruimte erg flink was (dit verwachtten veel mensen blijkbaar niet op een boot van 10 meter lang). Zelf zijn we er nu ook achter gekomen dat veel boten van deze lengte weinig stahoogte bieden, terwijl je bij die van ons eigenlijk overal rechtop kan lopen (ook al ben je 1,92 meter lang).

34267

Al met al was het een leuk weekend. Het weer was vrijdag en zaterdag perfect (zondag helaas koud :-(), zelfs zo goed dat ik alle tijd had om de boot helemaal in de was te zetten. Voor ons kan het nieuwe vaarseizoen nu helemaal beginnen, ik ben klaar met het onderhoud!

34303

Maandag zijn we teruggevaren, Jasmijn en Lieke waren zondagavond door opa en oma Kollman weer aan boord gebracht. Jasmijn stond ’s ochtends al enthousiast aan het roer, maar ik heb de boot toch maar zelf even de haven uitgevaren ;-).
Met een lekker zonnetje en frisse wind, waren we in 2 uur varen weer terug in de haven.

Naar Harderwijk

maandag, april 5th, 2010

Dopey Too ligt net in het water en dus is het tijd om er goed gebruik van te maken.
Zaterdagochtend ben ik alvast met Utah vooruit gegaan om de boot in orde te maken en aan het eind van de middag kwamen de dames.

34220

Jasmijn was zo trots als een pauw dat ze in haar reddingsvest zelf over de steiger mocht lopen. Lieke merkte er daarentegen niet zeer veel van, wel van het uitzicht uit haar bed, ze kijkt namelijk over het water heen als ze daarin ligt! Voor Lieke was het haar eerste keer in haar leven op een boot en dat heeft ze perfect gedaan!

34246

Zondag tussen alle buien door de boot verder schoongemaakt, zodat deze klaar is voor het BootExpo weekend in Harderwijk. Maandag (2de Paasdag) zijn we op tijd vertrokken om de eerste sluisbediening van Nijkerk te hebben. Het was heerlijk weer, dus duidelijk geen straf om een stuk te varen!

34232

Na een snelle schutting en een leuk stukje varen (opa en oma Kollman stonden zelfs bij hun haven te zwaaien naar ons!), zijn we in Harderwijk aangekomen. Dopey Too heeft daar een mooie plek, dus wat betreft reclame zit het goed! :-).

34235

Voordat we de boot achterlieten, hebben we natuurlijk eerst met z’n allen “fish and chips” gegeten, we hadden nu uitzicht op de viskraam dus daar konden we niet omheen!

Dopey Too te water

vrijdag, april 2nd, 2010
34175
34169

Na een paar weken schoonmaken, onderhoud uitvoeren (volledig nieuwe antifouling aangebracht, kleine beschadigingen gerepareerd, etc.) is Dopey Too vandaag weer te water gelaten!

Het was apart om te zien hoe de boot werd opgetild, een paar honderd meter over het haventerrein reed en daarna weer te water werd gelaten.

34190

Fijn dat de boot weer in ’t water ligt, het nieuwe vaarseizoen is begonnen (alhoewel de eerste meters vooral achteruit varend zijn afgelegd :-)).

34199