Dag 9: Tucson – Holbrook

Een hele lange weg met aan het eind.... niets!Vandaag hebben we een flinke reis voor de boeg. We gaan weer naar het Noorden en leggen daar bijna 400 kilometer voor af.

De reisplanner gaf aan dat het 6 uur en 15 minuten zou duren, uiteindelijk doen we het in 5 uur, ging dus nog lekker zo door de bergen heen.

Hierdoor hebben we nog redelijk wat tijd over gehouden, dus nadat we onze plaats op de camping hebben geregeld, gaan we het Petrified Forest en Painted Desert bekijken.

Ingang naar Petrified ForestEen van de zeer grote versteende bomen.Het Petrified Forest bestaat uit bomen die duizenden jaren terug in een moeras zijn gezonken, maar door de samenstelling van het water en de grond goed zijn geconserveerd en versteend. Deze bomen zijn op een gegeven moment weer naar boven gekomen, waardoor hier nu allerlei versteende bomen verspreid liggen.

IMGP3933.JPGVoordat we dit zagen, zijn we door de Painted Desert gereden. Dit is een woestijn die eruit ziet alsof het allemaal geschilderd is, een hele variatie aan kleuren dus. Eigenlijk kwamen we voor Petrified Forest, maar Painted Desert heeft duidelijk voor ons de beste indruk achter gelaten, een aanrader dus!

Leuk bij dit park is dat je er gewoon doorheen rijdt. Je gaat aan de ene kant naar binnen en 45 kilometer verderop rij je er weer uit. Lekker makkelijk dus! :-).

4 Responses to “Dag 9: Tucson – Holbrook”

 1. Mark Says:

  Over dat rondreizen in de USA… ik heb er inderdaad al heel wat kilometers opzitten daar maar meestal Oostkust (en ooit California). Dus er is nog zat over om te bekijken 🙂

 2. Martine Roodenburg Says:

  He Raimond en Ingrid,

  Wat een mooie verhalen! Klinkt allemaal geweldig!

  Wij zijn net terug uit Zwitserland. Dat was ook erg leuk! Ik kan al een beetje skiën! Goed he!

  Geniet nog maar lekker van Amerika!

  Lieve groetjes van Martine en natuurlijk ook van André

 3. bianca Says:

  Hoi allebei,

  Wat hebben jullie al veel gezien en gereden. Net eff alle foto’s bekeken en het ziet er goed uit.

  Hele mooie zonsondergangen en ….konden ze ingrid niet vasthouden 🙂 , wel lekker rustig 😉 GEINTJE

  Jullie hebben het hartstikke tof volgens mij. Ook soms wel koud als ik de foto’s zie, maar dat mag de pret niet drukken.

  Geniet lekker verder en wij houden jullie in de gaten

  Liefs en dikke knuffel van ons allemaal

 4. Raimond Says:

  Ik heb wel geprobeerd Ingrid achter te laten, maar de sloten van vroeger zijn niet zoals nu, dus Ingrid kon er weer uitkomen ;-).

  Koud is het overigens overdag niet hoor. ’s Nachts vriest het wel soms, zoals afgelopen nacht hier bij Monument Valley. Dus ’s ochtends staat de kachel wel even te loeien, maar zolang het maar mooi en droog weer is, is alles goed!

Leave a Reply

seven  +  three  =