Archive for augustus, 2007

Laatste weekend in Belt-Schutsloot

zondag, augustus 26th, 2007
28680

Dit weekend was ons laatste volledige weekend in Belt-Schutsloot.

We hebben nl. inmiddels besloten om de ligplaats bij Jachthaven de Loswal in Maurik te nemen. Als we de boot nu nog omvaren naar de nieuwe haven, kunnen we het naseizoen al genieten van een kortere reistijd naar de boot. Ook het winteronderhoud wordt hierdoor een stuk makkelijker.

28674

Opeens blijkt dat we dus het laatste weekend in Belt-Schutsloot liggen. De ouders en broer van Ingrid vinden de haven dusdanig leuk, dat ze nog 1 keer langs zijn gekomen om afscheid te nemen. (meer…)

Zoektocht naar een nieuwe haven

dinsdag, augustus 21st, 2007
18728

De laatste tijd zijn we regelmatig aan het rondkijken naar een nieuwe haven. Niet omdat onze huidige haven (Jachthaven de Waterlelie in Belt-Schutsloot) ons tegenvalt, integendeel juist! Alleen de reistijd er naartoe valt steeds meer tegen. Nederland slibt volledig dicht op de wegen, een paar jaar terug reden we soms zelfs in 55 minuten naar de haven, nu is anderhalf uur meer regel dan uitzondering.

Dus dan maar zoeken naar een nieuwe haven die een beetje kan bieden wat onze huidige haven ook biedt. Middenin het vaarseizoen zoeken is niet ideaal aangezien weinig havens dan plek hebben en ook niet kunnen zeggen of er plek komt, maar daar laten we ons niet door afschrikken :-).

Een aantal havens die we hebben bekeken en die ons geschikt leken hebben we op onze wiki neergezet, dit vooral voor ons eigen overzicht, maar je ziet hierdoor wel heel duidelijk dat er flinke prijsverschillen zijn. Helaas betekent duurder niet altijd beter, alleen dat er gewoon meer vraag is naar een bepaalde lokatie.

(meer…)

Gondelvaart Belt-Schutsloot 2007

zondag, augustus 12th, 2007

De gondelvaart van Belt-Schutsloot 2007 is weer voorbij.

Net als voorgaande jaren waren ook dit jaar weer zeer mooie gondels gebouwd. Twee gondels van onze voorkeur, te weten

28442

“De leugen regeert” en “de Kalief-Ooievaar”

28487

hebben ook nog eens de eerste prijs gehaald.

Nadat we de gondels eerst vlak voor hun vertrek hadden bekeken, zijn we terug naar de boot gegaan om de bijboot op te halen. Met de bijboot zijn we (samen met Robert, de broer van Ingrid) de Kleine Belterwijde op gevaren om de gondels vanaf het water te bekijken, maar uiteraard ook voor het vuurwerk.

Helaas duurde het nogal lang voordat de gondels het meer op kwamen (de brug was kapot gegaan), waardoor we zo’n 2 uur op het water hebben rondgedobberd. Dat was dus wel even fris, maar uiteindelijk toch wel heel mooi om mee te maken. (meer…)

Natte meeting Proficiat Owner Club

zondag, augustus 5th, 2007
27953

In het weekend van 4 en 5 augustus hield de Proficiat Owner Club (POC) de jaarlijkse natte meeting. Deze keer vond het plaats in het Voorsterbos te Kraggenburg, aangezien dit voor ons bijna een thuiswedstrijd is, zijn wij ook naar deze natte meeting gevaren met “Dopey Too“.

Zaterdagochtend vertrokken we op tijd, maar toen we om 09:00 uur bij de Arembergersluis aankwamen, bleek deze een storing te hebben in de sluisdeuren. Na anderhalf uur was deze storing verholpen en werden we eindelijk geschut. Wel waren we nu genoodzaakt om flink door te varen om nog voor 12:00 uur door de Voorstersluis te zijn. 11:50 Uur waren we in deze sluis, dus precies gered!

27944

We waren de laatsten die aankwamen, voor ons was nog een klein plekje over (+/- 1 meter ruimte over, de bijboot hing zelfs boven een ponton en kon daar alleen boven hangen na hulp van andere POC-leden), maar eerst werd ons nog gevraagd een rondje door de haven te varen voor de foto. Deze foto’s zijn gemaakt voor het maandblad Motorboot, dus binnenkort is “Dopey Too” bekend in heel Nederland! 🙂

(meer…)