Archive for februari, 2006

Dopey gepoetst

dinsdag, februari 28th, 2006

Dinsdag 28 februari, Raimond was jarig en werd 8,5 jaar of was het nu 34?!

Jarig, maar toch… werken! Dit keer niet bij KPN in Amersfoort (waar hij gedetacheerd zit door Snow), maar in een winterstalling voor boten in Marknesse.
Het is langzaamaan weer tijd om Dopey (de boot dus) klaar te maken voor het nieuwe seizoen.
Vanaf 11.00 uur t/m 16:00 uur is Raimond aan het poetsen geweest. De onderkant van de boot stond aan het eind van de dag volledig in de was.

Hieronder het eind-resultaat (de onderkant kan je nu als spiegel gebruiken! :-)):

Bezoek spoorwegmuseum

zondag, februari 19th, 2006

Gisteren (18 februari) zijn we samen met onze 3 nichtjes (Chantal, Denise en Caroline) een dagje weg geweest. We hebben het Spoorwegmuseum in Utrecht bezocht.

Het Spoorwegmuseum is sinds juni 2005 heropend en het is echt een succes en aanrader om te bezoeken. Veel mooie, oude locomotieven zijn te zien. 4 zogenaamde werelden zijn te bezoeken, o.a. 1 waar je De Arend (de eerste Nederlandse stoomlocomotief tussen Haarlem en Amsterdam) kunt bekijken zoals deze er in 1839 uitzag (incl. het oude station van Amsterdam), maar ook een ritje in een soort achtbaan door een oude werkplaats is zeer leuk om te bezoeken.

De 3 meiden hebben het hele museum aan de hand van een puzzeltocht bekeken en zo hebben we alle 5 weer heel wat geleerd over de geschiedenis van het Nederlandse spoor.

Alle foto’s zijn zoals altijd weer in de fotogalerij te bekijken, klik hier voor de foto’s van deze dag.

Boot Holland 2006

dinsdag, februari 14th, 2006

Afgelopen zaterdag zijn Ingrid en ik gezellig naar Leeuwarden gereden om daar weer eens de jaarlijkse botenbeurs Boot Holland te bezoeken.

Het was weer genieten van al dat moois op botengebied. Boot Holland wordt steeds meer een motorboten-only beurs, voor ons dus des te meer om te bekijken :-). We zijn nu eens gericht gaan kijken naar een boot van 10 meter en zijn op dit moment uitgekomen bij een Proficiat 1010 11998(Myboat, Legend of Excellent). Wie weet wordt dat wel de opvolger van Dopey (onze Marco 860 AK).

Meer mooie plaatjes van deze Proficiat 1010 van binnen of andere boten op deze beurs zijn hier te bekijken.

Militaire Luchtvaart Museum

maandag, februari 6th, 2006

Afgelopen weekend was Robert op bezoek. Samen met hem hebben we het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg bezocht.

Een bezoek aan dit museum is zeker de moeite waard. Er staan echt veel vliegtuigen uit de Nederlandse militaire geschiedenis.

Oude Spitfires tot de huidige F-15 en F-16 staan hier opgesteld.