Dag 14: Moab – Bryce Canyon National Park

IMGP4157.JPGVanochtend weer eens iets anders. Ingrid wil doortrekken, komt er bijna geen water meer naar binnen, oeps….. de slang waarmee we aan het waterleidingnet zijn verbonden is bevroren. Die moest dus even in de zon ontdooien, gelukkig verder geen schade :-).

Vandaag staat een flink eind rijden op het schema. Iets meer dan 400 kilometer en dat is met een camper een flink stuk. We vertrekken op tijd, vullen nog even onze gas-voorraad bij (handig om de kachel te laten branden, dat zal zeker nodig zijn in Bryce) en zijn rond 10 uur onder weg.

IMGP4167.JPGWe gaan grotendeels via de I-70, een interstate die ons over allerlei bergen heen brengt. De routeplanner meldt dat we rond 16:30 zullen aankomen, precies op het moment dat het “visitor center” zal sluiten.
De routeplanner had het flink mis, want we waren uiteindelijk om 15:00 uur al in Bryce Canyon (na zelfs een tussenstop van een half uur om onze voedselvoorraad aan te vullen).

IMGP4170.JPGEen aantal campings in de buurt bleken nog gesloten te zijn, maar middenin het nationale park was de camping wel open. Dit bleek ook een van de beste plaatsen te zijn om te kamperen.

IMGP4177.JPGDoor onze tijdwinst, hadden we nog ruim de tijd om alvast wat van Bryce Canyon te gaan zien. Hoewel het al vroor en hard waaide, hebben we toch nog als echte bikkels van het adembenemende uitzicht genoten.

Zodra de zon onder was, snel terug, pizza in de oven en de kachel hoog, het zou 12 graden gaan vriezen die nacht dus toch nog een beetje afzien deze vakantie.

Leave a Reply