Archive for oktober, 2007

Weekendje Parijs

maandag, oktober 29th, 2007

Van mijn werkgever (Snow B.V.) hadden we nog een bon waarmee een hotel in Parijs te boeken was. Dit weekend hebben we daar dus gebruik van gemaakt samen met Andy (collega bij Snow) en Peggy.

30631

Om het lekker makkelijk te maken, hebben we ervoor gekozen om met het vliegtuig te gaan. Voor Ingrid is dit ook het beste om te doen, de reis is op deze manier flink korter.

Uiteraard moet niet alles vlekkeloos gaan, dus ook al hebben we bij KLM geboekt, vliegen we met Air France…. dus alles met de franse slag :-(. Dit betekent uiteindelijk voor ons dat eerst de vlucht geannuleerd is (Andy hing om 05:30 hierover al aan de lijn), later werd dit gelukkig veranderd. Maar aangekomen in Frankrijk, is onze tas (samen met die van een heel aantal andere passagiers) niet meegekomen in het vliegtuig.

30643

Na een uur wachten in een rij om dit te melden, kon de reis naar Parijs voortgezet worden. Dit ging allemaal voorspoedig, trein- en metrokaartje voor 3 dagen gekocht en binnen 3 kwartier waren we bij ons hotel (Hotel Convention Montparnasse). Dit hotel ligt ideaal, vlak bij een metro-station, dus alles in Parijs is goed te bereiken.

30715

Vrijdagmiddag na wat eten in een lokaal restaurant vertrokken we richting de “Tour Montparnasse”, het hoogste gebouw in Parijs. Hier hadden we (ondanks dat het niet al te helder was) een mooi uitzicht over een groot deel van Parijs.

(meer…)

Zaterdag de dertiende

zaterdag, oktober 20th, 2007

Vorige week zaterdag (de 13e dus), zat het allemaal even niet mee.

27532

Een van onze huisdieren (het oudste konijn genaamd Knuffel, hier op de foto de bruine) is overleden. Hij was overigens al aardig op leeftijd (7 jaar en 8 maanden), dus het zat er helaas aan te komen.

Rond hetzelfde moment heeft ook de wasmachine het begeven, dus daar moest snel een andere voor gekocht worden. Gelukkig zijn we snel geslaagd bij een witgoedhandelaar in de buurt (Pater Elektro). Een redelijk uitgebreid apparaat (ik mis de USB aansluiting nog, maar misschien loop ik achter en is de machine via wifi of bluetooth te benaderen ;-)) van Bosch gekozen.

(meer…)

1,5 centimeter

woensdag, oktober 10th, 2007

Vandaag (10 oktober) hadden we een afspraak voor een tweede echo in het Sint Antoniusziekenhuis.

Ingrid is de afgelopen 2 weken al flink misselijk geweest, dus ze klaagt niet meer dat ze niets voelt, eigenlijk zou het zelfs wel wat minder mogen (ze heeft de laatste 2 weken geen dag meer gehad dat ze zich lekker voelde, ook het eten bij Afrika! Afrika! heeft haar helaas veel problemen gegeven).

Om 09:30 stipt waren we bij de ons inmiddels bekende afdeling. We mochten meteen doorlopen en na wat vragen van de arts, direct de tweede echo. Als nu alles goed is, is de kans heel groot dat het goed blijft gaan zei ze de vorige keer.

(meer…)

Nieuwegein -> Maurik -> Afrika

zondag, oktober 7th, 2007
29393

De boot lag de afgelopen week in Nieuwegein (op loopafstand, lekker makkelijk dus om af en toe wat spullen heen en weer te verhuizen) om een nieuw winterzeil aangemeten te krijgen. Dit winterzeil is door zeilmakerij Koekman gemaakt en past als gegoten (foto’s volgen nog tegen de tijd dat de boot zijn winterjasje aankrijgt).

Omdat de boot op een plek lag waar hij “gedoogd” werd, maar ook niet al te lang (Handelskade in Nieuwegein, hier liggen alleen vrachtschepen van 20 meter of langer), moest deze zaterdag dus wel weer terug naar Maurik worden gevaren.

29396

Na meer dan 3 kwartier wachten voor de Koninginnesluis in Nieuwegein (sluiswachter was denk ik in slaap gevallen in de zon), mochten we eindelijk verder. We moesten nog flink doorvaren, want ’s avonds om 18:00 uur werden we verwacht in Amsterdam voor een avondvullend programma geregeld door Snow.

(meer…)