Archive for januari, 2010

Boot controles

zondag, januari 24th, 2010
33634

Eind december na een paar flinke sneeuwbuien de boot weer gecontroleerd. Op dat moment was de boot bijna sneeuwvrij, maar de fenders hingen nog buiten. Fenders dus even in het motorruim gelegd en gelijk de walstroom aangesloten om de accu’s goed opgeladen te houden (dit is zeker nodig met de lage temperaturen de afgelopen periode!).

Terwijl ik er was, ook nog even alle anodes schoongekrabt voor het nieuwe seizoen. Er zit nog een flinke laag op, die doen het dus nog wel een tijd.

33637

33644

Vandaag (24 januari) na een kleine maand de boot nog eens nagelopen. Nu lag er een verse sneeuwlaag op, dus niet echt veilig meer om de boot te beklimmen (zeker met de hoogte, als je daar vanaf valt heb je wel wat botbreuken). Maar de walstroom lag nog aangesloten, dus accu’s zullen in een topconditie blijven (beter dan vorig jaar waar de accu’s in de verkoophaven een flinke klap hadden opgelopen en ik dus nieuwe heb moeten plaatsen :-().

33650

Wel een apart gezicht, ten eerste de boot op het droge en ten tweede ook nog onder een laagje sneeuw!

Na het controleren van de boot nog even een paar uur van Centerparcs gebruik kunnen maken. Jasmijn kon zich goed vermaken in het overdekte speelparadijs daar en Lieke genoot van alle geluiden om haar heen en sliep dus perfect!