Archive for juni, 2014

Woud van tarieven

zondag, juni 29th, 2014

In het vooronderzoek naar waar ik eventueel zou kunnen laden bij vaak bezochte adressen, ben ik wat nuttige sites en apps tegen gekomen.

Sinds 1 juni is het overigens ook slim om vooraf te kijken wat de kosten van het laden zijn bij de oplaadpalen. Sommigen hanteren nl. een belachelijk hoog starttarief (dat is sinds 1 juni dus vrijgegeven :-() waardoor het bij zo’n oplaadpaal niet meer economisch interessant is om te gaan laden.

Een handige site die ik gebruik is www.oplaadpalen.nl, handig om vooraf te zien waar ik sowieso kan laden en dan ook wat de tarieven zijn.

The New Motion App

The New Motion App

Een handige app is die van “The New Motion”, beschikbaar voor Android en iOS. In die app zie je niet alleen de tarieven en beschikbaarheid van een oplaadpaal, maar ook hoeveel het exact zou kosten om je auto volledig op te laden (starttarief incl. te gebruiken kWh voor jouw specifieke model). Ik verwacht dus dat ik deze app zeer frequent ga gebruiken.

Auto in Nederland!

vrijdag, juni 27th, 2014

Eerder deze week was al 1 van de nieuwe Volvo’s geleverd bij de dealer, maar nog niet die van mij.

Snow Volvo V60 PIH

Snow Volvo V60 Plugin Hybrid

Vandaag hoorde ik dat ook die van mij net van de trailer af was komen rijden. Een kleine 6 weken na de bestelling, dat hebben ze dus erg goed op orde daar in Zweden! Geen gedoe met grote schepen uit Azië, maar een puur-Europees product!

Het zal nu dus niet lang meer duren voordat ik de auto daadwerkelijk kan rijden.

Nu wordt het tijd om alvast m’n iPhone voor te bereiden, Volvo on Call app installeren (hiermee kan van alles op afstand gedaan worden met de auto, kachel / airco aan, klaxon testen :-), etc.).

De auto op deze foto is niet mijn auto, deze is dus voor een collega.

Thuis laden

vrijdag, juni 20th, 2014
Laadpaal ergens in Nieuwegein

Laadpaal ergens in Nieuwegein

Met de komst van een plugin hybride auto, zou het ook wel erg handig zijn om thuis te kunnen laden. Op m’n werk kan het al (7 laadpalen in totaal nu zelfs!). Helaas hebben we geen eigen grond voor het huis, dus niet de mogelijkheid om thuis te laden, het is sowieso soms moeilijk al in de straat te parkeren, laat staan dus laden..

Toevallig stond in de lokale krant (de Molenkruier) een artikel over 25 nieuwe laadpalen die in Nieuwegein waren geplaatst. Dus ging ik op zoek naar de dichtstbijzijnde, maar… dat was +/- 1 kilometer verderop. Op de website van de gemeente nog wat informatie gezocht en daar stond dat na de zomer nog eens 25 nieuwe laadpalen geplaatst zouden worden. Via deze site ook een contactpersoon gevonden en deze een mail gestuurd om te vragen of 1 van deze palen vlakbij geplaatst zou worden.

Na wat heen en weer mailen kreeg ik te horen dat 1 van deze palen binnen 300 meter van ons huis zou worden geplaatst!

Vandaag zelfs de bevestiging gekregen waar deze paal zou komen, helaas niet op een parkeerplek vlakbij ivm stadsverwarming die daar in de grond zit. Maar toch nog redelijk te doen, nu op een groot parkeerterrein vlakbij de lokale supermarkt, om precies te zijn aan de Noordwijkerschans.

Gezien de aanbesteding door de gemeente en daarna de zomervakantie, zal de laadpaal op z’n vroegst in september geplaatst worden. Maar ik ben er zeer blij mee, dit betekent dat het “groen rijden” veel meer succes zal hebben!