Archive for november, 2009

Boot op ’t droge

zondag, november 15th, 2009
33466

Het is er het tijdstip van het jaar weer voor. De boot is op het droge gezet (eind oktober al), dus tijd om de onderkant eens goed te poetsen en waar nodig bij te werken.

33463

De antifouling wordt dit jaar door de haven gedaan, dus dat klusje gaat gelukkig aan onze neus voorbij :-).

Het is elke keer weer vreemd om de boot zo op ’t droge te zien staan (een boot hoort immers in het water :-)), maar ook wel weer apart. Nu merk je pas goed hoeveel ruimte er eigenlijk nog onder water aanwezig is :-).

Draaien niet mogelijk

woensdag, november 11th, 2009

Het draaien is helaas niet gelukt.

33453

Eerst werd de hartslag en activiteit van de kleine in de gaten gehouden. Deze was goed, de kleine was wakker, dus dan mag een draaipoging worden gedaan.

Hierna verhuisden we naar een andere kamer waar nog een echo werd gemaakt. Op de echo zag alles er goed uit, nu dus alleen nog controleren of het ook fysiek mogelijk is.
Dit laatste was helaas al snel bekeken, degene die de draaiing zou gaan doen kon haar handen niet onder de billen van de baby krijgen. De kleine is dus al ingedaald en dat in een stuitligging.

De uitkomst is dus uiteindelijk dat de kleine mbv een keizersnede moet gebeuren :-(. Volgende week een afspraak met gynaecoloog hierover en dan maar zien wanneer de datum van geboorte wordt.

Liggings-echo

donderdag, november 5th, 2009

Vandaag is een nieuwe liggings-echo gemaakt. Blijkbaar ligt hij/zij in een zogenaamde onvolkomen stuit, dus met het hoofdje boven en de benen langs het lichaam omhoog. De knie-en zitten dus ter hoogte van het gezicht.

Volgende week woensdag (11 november) wordt geprobeerd de kleine te draaien, we hopen maar dat dit lukt en dat hij/zij niet nu al tegendraads is 😉 .