Archive for september, 2018

Drone hobby

zondag, september 2nd, 2018

Sinds een paar maanden ben ik gestart met een nieuwe hobby (of eigenlijk het verlengde van een andere hobby, namelijk fotografie). Deze hobby is “drone vliegen”, ook wel bekend als vliegen met een quadcopter.

Al jaren heb ik veel interesse voor afstand bedienbare vliegtuigen of helicopters, maar sinds de opkomst van drones is dit flink toegenomen.

Deze zomer ben ik dus gaan experimenteren met een aantal drones (gekocht via AliExpress, dus je weet maar nooit wat je uit China thuis krijgt ;-)). Eerst gestart met een Eachine E58. Dat was een niet al te stabiel apparaat, vooral door het gemis van een GPS en omdat deze zeer licht was.

 

De Eachine was wel een apparaat om het vliegen goed mee te leren, want na verloop van tijd (en een aantal propellers verder :-)) had ik deze goed onder controle.

De stap naar wat groters was dus snel gemaakt. Dit werd de SJRC S20W drone (een kleine kloon van de DJI Phantom series). Inclusief GPS, dus extra “hulp van boven” om de drone stabiel te houden. Dit werkte zeer goed en de drone heeft dus flink wat meters en beelden gemaakt inFrankrijk (de drone kwam precies 1 dag voor onze vakantie naar Frankrijk binnen, dus direct meegenomen!).

Na flink wat vluchten te hebben gemaakt in Frankrijk, was ik wel klaar voor het “echte” werk. Sinds half augustus ben ik dus in het bezit van een DJI Phantom 4. Uitgerust met allerlei snufjes en zelfs een 4K camera, kan ik nu dus echt mooie beelden maken!

Ik ben nu regelmatig met deze drone te vinden op mooie plekken (nu vooral nog rond

om Nieuwegein) in Nederland om ons land van boven vast te leggen.

De DJI Phantom 4 kan flink verder dan de voorganger. De SJRC S20W kwam max. 200 meter ver en na +/- 6 minuten vliegen was de accu leeg. De DJI Phantom 4 (ook wel P4) zou tot 3 kilometer ver kunnen vliegen en tot wel 28 minuten op 1 accu!

Wil je mijn films die ik inmiddels gemaakt heb zien? Volg dan mijn YouTube-kanaal!