Dag 7: Apache Junction via Apache Trail – Tucson

Onze plaats met als groen versiering cactussen en palmbomenVanuit onze camping in Apache Junction was het nog maar een paar kilometer rijden tot het begin van de “Apache Trail”.

IMGP3708.JPGNa +/- 10 kilometer kwamen we al de eerste bezienswaardigheid tegen, Goldfield Ghost Town. Dit is een goudmijnstadje nog grotendeels origineel uit 1890. Direct vanaf het moment dat we hier binnen kwamen rijden, kregen we al goed de sfeer van die tijd te pakken. Het weer klaarde direct op op het moment dat we daar aankwamen, dus dat kwam mooi uit.

Goldfield is uiteraard wat moderner geworden, dus was er ook nog een telefooncel te vinden, waar Ingrid dankbaar gebruik van maakte en even met haar vader gesproken heeft. Die was blijkbaar goed op de hoogte van onze reis, Robert print namelijk alles voor hem uit zodat hij het rustig op de bank kan lezen!

In Goldfield hebben we een tijdje rondgelopen en allebei een leuk shirt als aandenken gekocht. Uiteraard moesten we wel in de echte saloon wat gedronken hebben, dus daar maar even koffie en thee (Ingrid kreeg eerst Icetea, maar na nog een keer vragen kwam er toch warm water :-)) gedronken.

IMGP3749.JPGNa Goldfield ging de reis verder over een steil en bochtig weggetje (Apache Trail), we waren duidelijk een van de weinigen met een RV die dit weggetje doen. Via een uitzichtpunt op Canyon Lake kwamen we na 30 kilometer bij Tortilla Flat aan. Tortilla Flat is een oude tussenstop voor mensen die vroeger over dit pad naar Phoenix reden. Het leukst is het restaurant waar alle muren met dollar biljetten zijn bekleed, mij werd verteld dat er inmiddels +/- 300.000 dollar moet hangen.

Na Tortilla Flat gingen we op weg naar Tucson. Een lange weg dwars door de woestijn lag voor ons. Na +/- 2,5 uur rijden kwamen we aan bij het park waar we graag zouden staan, namelijk Catalina State Park. Dit is een park aan de rand van Tucson, zo sta je dus wel middenin de natuur, maar hebt alle gemakken van de stad onder handbereik.

Hier werden we gewaarschuwd voor overstromingsgevaar vanwege de regen in de bergen, het zou kunnen zijn dat we een paar dagen hier moeten blijven staan wanneer de weg overstroomt. Dit risico hebben we genomen en dat was geen verkeerde keus.

IMGP3923.JPGIngrid naast een van de huizenhoge saguaroWe staan middenin de natuur (er waren nog maar een paar plekken over zelfs) en een aantal mooie zgn. “trails” zijn in de buurt. Een van deze trails hebben we direct die dag nog bewandeld en zagen zo al onze eerste huizenhoge cactussen.

Leave a Reply