Archive for mei, 2007

Toller festival

zaterdag, mei 26th, 2007
Tollerfestival 2007

Vandaag heeft Utah weer een broer en zus van hem gezien. Dit was tijdens het Toller festival in Roosendaal. Tijdens deze dag waren meer dan 100 andere Tollers aanwezig, dus het was feest voor Utah!

Utah heeft het grootste deel van de dag gespeeld met zijn broer Zazou (de pup met het aqua-blauwe bandje). Wij hebben hier meteen wat specifieke Toller-spullen gekocht (een boek over de Toller en een mooi “hier waak ik”-bordje”).

Utah op schoot bij Raimond

Gelukkig was het mooi weer (in tegenstelling tot de voorspellingen), dus hebben we heerlijk in het gras gezeten terwijl de honden zichzelf vermaakten.

Na een voorstelling van “doggy-dancing”, zijn we van mening dat we Utah nog heel wat moeten leren voordat hij dat ook kan. We hebben dus een doel! ;-).

Utah de waterrat!

zondag, mei 20th, 2007
Utah als puppy in het hoge gras

Dit weekend was het zover. Utah zou kennis gaan maken met de boot. Het weer was er goed voor, dus zaterdagochtend op tijd op gestaan, Utah in de auto en rijden maar.

Vrijdagavond had Utah al even aan de Nedereindse plas gekeken hoe groot water kan zijn, maar nu werd het toch tijd om ook echt op het water te zijn.

Begin van de middag kwamen we aan in Belt-Schutsloot en na alle spullen aan boord te hebben geladen, mocht Utah eerst wennen op het grasveld wat we voor de boot hebben liggen. Dat vond hij uiteraard heerlijk, lekker in de zon of in de schaduw, alles was mogelijk.

Utah op schoot bij Ingrid

Na een tijdje werd het tijd om te wennen aan de boot zelf. Utah werd via het zijraam naar binnen getild en daar zag hij al snel z’n bench staan, dus zijn veilige plek was in ieder geval meegenomen!

Utah op het achterdek van Dopey Too

Eenmaal aan boord, vond Utah het uiteraard ook zeer interessant om op het achterdek een kijkje te nemen, dus onder begeleiding en zware bewaking heeft hij een tijdje van het uitzicht mogen genieten.

Eind van de dag was Jake (een hond van een paar boten verderop) op het veld aan het spelen, dus Utah moest hier natuurlijk ook aan meedoen! Na een paar minuten vond Utah het water toch wel erg interessant glinsteren, dus snel daar naartoe gerend. De bewaking had hier toch gefaald en Utah leunde te ver voorover en gleed pardoes van de steiger af. Gelukkig was Raimond snel ter plaatse en viste Utah direct uit het water. Utah heeft dus zijn eerste aanraking met water gehad en vond het een stuk minder erg dan Ingrid ;-).

Utah op het voordek met een speeltje

Zondag heeft Utah nog kennisgemaakt met een bewegende boot, dus we zijn een stuk gaan varen en alle geluiden die daarbij horen (motor, boegschroef, klotsen van water) waren aan het begin vreemd maar aan het eind was duidelijk te merken dat Utah hier goed aan zal kunnen wennen.

Socialisering ten top!

donderdag, mei 17th, 2007

Zoals al zo vaak gezegd, is het verstandig om een hond te “socialiseren”. Hierdoor zal hij niet wereldvreemd worden en ook gewend raken aan zaken als motoren, auto’s, eenden, andere honden of grote druktes.

Aangezien tijdens het Hemelvaartweekend in Vianen de Sleepbootdagen worden gehouden, leek het ons perfect om daar gebruik van te maken en Utah met grote mensenmassa’s te laten kennismaken.

Utah aan het spelen met een andere Toller

Toen het eindelijk zonnig was geworden, zijn we op pad gegaan. Eerst met de auto naar de pont en dan Utah voor het eerst laten wennen aan een boot. Een klein stukje de Lek over om bij Vianen weer uit te stappen.

Utah in de armen van Ingrid in Vianen

Aangekomen aan de overkant, blijkt opeens dat Utah toch niet zo zeldzaam is als je denkt. In Vianen zit namelijk ook een fokker van Nova Scotia Duck Tolling Retrievers, namelijk Rhineferry. Deze honden werden zojuist uitgelaten, ze mochten zwemmen in de Lek. Utah ging uiteraard zeer blij op zijn soortgenoten af en er zat zelfs familie tussen, ook een kind van Djingels dus!

Na deze kennismaking snel verder naar het oude centrum van Vianen om Utah te laten aaien door veel mensen. Onderweg hoorden we steeds “oohhh, wat lief” of “oohhh wat een mooie ogen”. Het ging dus niet om Ingrid of mij, maar om Utah.

Utah is moe en legt zijn hoofd te rusten in een fietsenstandaard te Vianen :-)

Utah was al snel moe van al die drukte, dus de helft van de tijd heeft hij slapend doorgebracht.

Wel een tip meteen voor volgend jaar, heb je een puppy, ga dan naar Vianen en vraag 50 cent aan iedereen die de hond wil aaien. Zo verdien je nog eens wat :-).

Loslopen en naar de dierenarts

donderdag, mei 17th, 2007

We hadden het al van de fokker gehoord, maar ook bij de puppy-cursus werd het nog eens herhaald. Ons is aangeraden Utah zo snel mogelijk los te laten lopen, dan raakt hij daar aan gewend en leert hij op de “baas” te letten.

Dinsdagavond dus een mooie plek gezocht waar dit veilig kon en daar ging Utah dan. Utah vond het heerlijk om los te lopen en kon steeds niet goed kiezen naar wie hij toe zou rennen. Dus dan maar naar allebei de “baasjes”… Dat was ook wel voordelig voor ons, want na dit uitstapje heeft Utah de rest van de avond heerlijk liggen slapen.

Woensdag was een spannende dag voor Utah. ’s Avonds stond een afspraak bij de dierenarts voor een eerste controle.

Utah ging in eerste instantie nog blij en trots naar binnen, maar op dat moment kreeg een andere hond net een injectie en die hoorde je zelfs in de wachtkamer. Voor Utah was het dus meteen duidelijk, dit is geen leuke plek om te zijn!

Gelukkig voor Utah was het nu alleen een controle, maar volgende week krijgt hij zijn inenting dus dan zal hij nog minder uitkijken naar een bezoek aan de dierenarts.

Uiteraard hebben we Utah hierna beloond en zijn nog een eindje met hem wezen wandelen, uiteraard weer los en dit keer met “verstoppertje spelen”, ofwel… de “baasjes” verstoppen zich achter een boom en Utah zoekt ze snel weer op. Met wat hulp ging het best aardig, alleen nog even leren dat de bloemen en het gras niet het enige op de wereld is ;-).

Utah naar school

maandag, mei 14th, 2007

De tweede nacht met Utah is zeer goed gegaan. Utah was voor de laatste keer om 23:00 uur uitgelaten en heeft daarna in 1 keer door geslapen tot 05:30. Op dat tijdstip heeft Ingrid hem voor de zekerheid maar uitgelaten. Misschien had hij dus nog langer kunnen slapen.

Utah trots met zijn knuffel in zijn bek

Vandaag is Ingrid alleen thuis gebleven met Utah, maar dat hield voor Utah dus in dat hij op bezoek ging bij IBS, het werk van Ingrid. Daar aangekomen heeft Utah de show flink gestolen, er waren geen mensen aanwezig die hem niet een lief teddybeertje vonden :-).

De echte teddybeer van Utah moet overigens bijna overal mee naar toe. Utah kan niet worden uitgelaten zonder dat zijn knuffel mee gaat.

Utah op jacht, zijn prooi is gevangen
Utah op jacht, zijn prooi is gevangen

Maandagavond is overigens de avond dat Utah voortaan naar school gaat. Utah gaat naar de puppy-cursus van Dog4U. Bij deze cursus leert Utah nog meer te luisteren en behendigheidstrucjes, maar hij wordt ook “gesocialiseerd”. Hij gaat dus met andere honden om en ook is ons verteld dat bijvoorbeeld een paard uit de wei wordt gebruikt om Utah kennis te laten maken met deze dieren.

Utah vond de eerste les in ieder geval indrukwekkend en ook zeer leuk. Hoewel er een flinke regenbui op ons neerdaalde, vond Utah het nog steeds leuk om met ons en de andere honden te spelen.

Utah op reis naar Enschede

zondag, mei 13th, 2007

Na een zware eerste nacht (wat meer aan de bank lag dan aan Utah, die sliep namelijk perfect door), is het zondag geworden.

Zondag stond er weer een heleboel op het schema voor Utah. Het was tijd om kennis te maken met de familie in Enschede, dat betekent dus een lange autoreis van 1 uur en een kwartier. Zaterdag hadden we al op advies van Annemiek een tuigje gehaald waardoor Utah aan de autogordel van de achterbank kan worden vast gemaakt. Deze moest nu dus getest worden. Ook een hondenkleed lag al klaar op de achterbank, dus we waren helemaal voorbereid.

Utah op de achterbank tijdens zijn eerste autoreis
Utah op de achterbank tijdens zijn eerste autoreis

Na de inpak-acties (het lijkt wel een baby zoveel moet er mee, eten, speelgoed, kluiven, de bench, water, etc..) gingen we begin van de middag op pad. Utah achter in de auto en Raimond ernaast.

Na 5 minuten rijden vond Utah het wel best en viel heerlijk in slaap. De rit heeft hij in 1 keer volbracht, een gedeelte zelfs op zijn rug liggend, dus een hekel had hij niet aan het rijden.

In Enschede aangekomen werd Utah echt onthaald door een ontvangstcomite, er hing zelfs al een tekening van hem voor het raam bij de ouders van Ingrid. Na een tijd spelen met de hele familie en een paar keer te zijn uitgelaten, viel Utah in een diepe slaap die zelfs niet tijdens het eten werd onderbroken (ook al was er nog zoveel lekkers op tafel).

Hierna zijn we weer op tijd naar huis gegaan en na 1 tussenstop in Barneveld (Utah had dorst) weer in Nieuwegein aangekomen.

Weer uitgeput op zijn rug slapend
Utah weer uitgeput op zijn rug slapend

Utah is dus weer een aantal ervaringen rijker, tijd om uit te rusten want maandagavond is zijn eerste puppy-cursus!

Huisgenootje erbij!

zaterdag, mei 12th, 2007
Utah en zijn broertje met het blauwe lintje
Utah en zijn broertje met het blauwe lintje

Vandaag om 12 uur mochten we Utah bij Alliance de la Vie in Roosendaal ophalen. Na nog een flinke uitleg door Annemiek en Sisi Nuijten en na ook alle papieren (stamboom etc.) in ontvangst te hebben genomen, werd het tijd voor Utah om afscheid te nemen van zijn laatste broertje die nog in het nest zat (degene met het donkerblauwe lintje).

Ook kregen we te horen waar nu de stamboom-naam van Utah (Alliance de la Vie Royal Red) van is afgeleid. Alle reutjes uit dit nest van Djingels zijn genoemd naar struiken die rode bloemen geven en de teefjes zijn genoemd naar rozen. “Royal Red” is in Nederland bekend als de Vlinderstruik.

Utah hield zich zeer goed onderweg, de volledige rit vanuit Roosendaal zonder stoppen naar Nieuwegein. Aan het begin was hij nog wat onwennig, maar halverwege lag Utah al tevreden op schoot van Ingrid te knabbelen aan een pensstaafje.

Thuis aangekomen direct even langs de graskant gestaan, maar er was teveel nieuws om te zien (buren met honden, etc.) waardoor Utah toch zijn eerste plasje maar binnen deed. Tot nu toe is het daar overigens bij gebleven, want de rest is allemaal netjes op de juiste plaats (buiten dus) terecht gekomen.

Vanaf de tweede keer uitlaten begint Utah goed te wennen aan zijn omgeving. Na een keer schrikken van een brommer, auto en zelfs vuurwerk is nu alles veilig en vertrouwd. Utah loopt al goed mee of eigenlijk… rent zelfs mee!

Ook de bench went Utah steeds beter aan. Het liefst ligt hij overigens bij ons, wanneer we in de keuken zijn ligt hij daar en wanneer we in de kamer zijn komt hij daar ook snel naartoe. Maar de bench is toch zijn vaste plek, vooral voor ’s nachts, dus de eerste keer dat de deur daarvan dichtging, moesten we even zijn gepiep negeren. Na 15 minuten was dit gelukkig voorbij en is Utah ook weer een fase verder!

Vannacht zal Raimond naast Utah slapen (een nachtje op de bank voor hem dus), zodat Utah even kan wennen aan het gemis van zijn broertjes en zusjes. 26 Mei zal Utah deze overigens bijna allemaal weer terugzien inclusief zijn moeder, dit zal zijn tijdens het Tollerfestival 2007 in Roosendaal.

Alliance de la Vie Royal Red

dinsdag, mei 8th, 2007

De uitslag is bekend. We weten nu welk reutje onze nieuwe huisgenoot gaat worden.

Alliance de la Vie Royal Red

Het is geworden “Alliance de la Vie Royal Red”. Zijn roepnaam zal zijn: Utah.

We noemen hem zo omdat we tijdens zijn geboorte onze reis maakte naar o.a. deze staat. De rode rotsen van o.a. Bryce Canyon en Arches National Park lijken zeer veel op de kleur van een Nova Scotia Duck Tolling Retriever (Toller).

Zaterdag 12 mei zullen we Utah ophalen bij Annemiek van kennel Alliance de la Vie te Roosendaal. Annemiek heeft Utah voor ons uitgezocht omdat het karakter van deze pup volgens haar het best bij ons past. Dit is (zoals al door een aantal hondenkenners aan ons verteld) zeer positief, degene die de pups van begin af aan kent, kan dit namelijk het beste inschatten.

Wij bedanken Annemiek dus voor deze keuze!

Gezinsuitbreiding op komst!

zaterdag, mei 5th, 2007

Nog even wachten, maar dan is het toch eindelijk zo ver! 12 Mei zijn we “uitgerekend”, Maandag 7 Mei weten we precies wie ons vanaf 12 Mei gaat vergezellen!

Utah met z'n broertjes en zusjes
Utah (rode bandje) met z’n broertjes en zusjes

De naam is al bekend, nu nog het kopje erbij :-).

Vandaag zijn we al bij Alliance de la Vie in Roosendaal wezen kijken, dus alle gezichten zijn bekend en we hebben ook maar meteen de “babykamer” in orde gebracht!

De bench staat al klaar met al het speelgoed erin!
De bench staat al klaar met al het speelgoed erin!