Archive for november, 2006

Eettafel is aangekomen

woensdag, november 29th, 2006

Vandaag is onze nieuwe eettafel gebracht!

De stoelen zullen nog op zich laten wachten tot begin 2007, maar van Profijt Meubel hebben we tot die tijd 2 extra stoelen te leen gekregen om zo toch tijdens de feestdagen met z’n allen aan tafel te kunnen zitten.

Wel lekker hoor om nu aan zo’n ruime tafel (2 x 1 meter) te zitten en deze weblog bij te werken :-).

Dit is de tafel (de stoelen moet je even weg denken, maar in januari kan iedereen het eindresultaat zien): 20747

Filesystem encryptie

donderdag, november 23rd, 2006

Binnenkort naar Amerika met Snow, dus moest er wat gedaan worden aan encryptie (we vertrouwend die Amerikanen toch niet helemaal hier in Europa ;-)).

Eigenlijk moest dit al langer, maar door wat teveel wisselingen van Linux versie was dit nog een ondergeschoven kindje.

Nu ik toch een paar weken bij 1 Linux distributie ben gebleven (jaja, nog steeds Red Hat Fedora Core 6! :-))

De “gevoelige” data door mij gebruikt op m’n laptop staat nu dan eindelijk op een encrypt filesysteem. Hiervoor had ik voor mezelf de stappen opgeschreven, dus waarom niet delen met iedereen.

Mijn ervaringen zijn te lezen op de Kollman.nl wiki, dus als je zelf nog encryptie wil gebruiken mbv DM-crypt, doe er dan je voordeel mee!

Weekendje uitwaaien

zondag, november 12th, 2006

Afgelopen weekend heb ik Ingrid meegenomen naar Egmond aan Zee.

20744

Ik vond dat het wel tijd was om weer eens lekker uit te waaien en de weergoden dachten dat blijkbaar ook (windkracht 7 aan zee, dus dat was lekker :-)).

Eerst zijn we zaterdag naar Heerhugowaard gegaan om bij Jan Doets een camper van Cruise America te bekijken. De planning is nl. om ergens in de loop van 2007 een rondreis met een camper in Amerika te doen.

Na al dit moois bekeken te hebben, zijn we doorgereden naar de kust (Egmond aan Zee) om daar te overnachten in Hotel Zuiderduin. Hier ging eerst wat verkeerd, we kregen een kamer voor 4 personen, maar daar miste wel het ligbad…. Paniek! 🙂 Snel terug naar de receptie en gevraagd of we nog een kamer met ligbad konden krijgen.

(meer…)

Web 2.0 bestaat niet!

vrijdag, november 10th, 2006

Regelmatig worden we geconfronteerd door de marketing-term Web 2.0. Aangezien ik (en veel collega’s met mij) dit eigenlijk nog nooit fysiek (bijv. wijziging van IPv4 naar IPv6) ben tegengekomen, wist ik dus wel dat het niet bestond.

Afgelopen week mocht ik een cursus volgen, waar zijdelings ook even werd verwezen naar Web 2.0. Daar werd dus ook de vraag “Wat is nu Web 2.0?” beantwoord.

En jawel… ik (en de techneuten met mij) weet nu zeker dat Web 2.0 niet bestaat.
Web 2.0 is een definitie van het steeds meer in gebruik raken van RSS-feeds, Blogs, Wiki, Ajax, etc.. Oude statische websites zijn dus volledig ouderwets en dus Web 1.0, al dit “nieuwe” is Web 2.0.

Voor techneuten…. dit is iets wat we al jaren doen en voor ons misschien Web 0.9-beta is…

Er is ook een heel mooi plaatje van:

What is Web 2.0

(meer…)

Kollman fun op Technorati

donderdag, november 9th, 2006

Vandaag Technorati bekeken (een zgn. rating-site voor Bloggers).

Na wat rondkijken en nuttig gebruik, ook eens onnuttig gebruikt en gewoon gezocht op Kollman (hoe voorspelbaar eigenlijk?! :-)).

Daar vond ik iets wat blijkbaar onder de noemer “great things” is te plaatsen. Een zogenaamde “Kollman trainer“. Nu weet ik wel dat iedereen zo zijn handleiding heeft, maar ik wist niet dat er al een trainer is ontwikkeld met zoveel knoppen als deze. Ik ben blijkbaar net zo lastig te bedienen als een vliegtuig :-).

Kollman trainer

Fedora Core 6

zaterdag, november 4th, 2006

Na een paar weken met 95% tevredenheid te hebben gewerkt met CentOS, gingen die laatste 5% mij toch tegenwerken.

1 Van de zaken die niet zo lekker werkten onder CentOS was het nieuwe NetworkManager, wat de laatste tijd steeds populairder wordt (zeker wanneer je veelal met wifi werkt).

Fedora Core logoOmdat de nieuwste Fedora Core (6, ook wel bekend als Zod) net is uitgebracht, heb ik die dus gedownload en heb deze geinstalleerd.

De migratie naar Fedora Core vanaf CentOS gaat overigens een stuk sneller dan vanuit Slackware naar CentOS, dus was ik na +/- 3 uur klaar (dat is inclusief downloaden, branden van de iso en installeren van het OS zelf).

(meer…)