Archive for april, 2008

Een dochter!

dinsdag, april 29th, 2008

Beter te vroeg dan te laat moet ze gedacht hebben.

In de veronderstelling dat we nog meer dan 3 weken hadden, waren we vandaag toch wel erg verrast dat ze geboren werd. Net zo vroeg, dat ze haar toch prematuur noemen en dus moet ze even in het ziekenhuis blijven.

32095

Vandaag is dus onze dochter, Jasmijn, geboren. Ze weegt 2360 gram en is 47 centimeter lang.

32117

Jasmijn heeft (natuurlijk!) een eigen site, die is te bekijken op http://jasmijn.kollman.nl

Tuin is af!

zondag, april 27th, 2008
32078

Deze week was de tuin in twee dagen volledig veranderd (van een stoep tot een echt terras in Toscaanse stijl).

32081

Nu moest het nog ingericht worden en met de huidige trends van “loungen”, kon dat ook bij ons niet meer missen.

Na flink wat tuincentra en bouwmarkten te hebben bezocht, zijn we geslaagd en hebben nu twee mooie loungestoelen. Om niet achter te blijven, zijn de kussens van de tuinset ook aangepast aan de nieuwe stijl.

Zondag moest ook de verlichting aan de schuur eraan geloven, de oude passen toch echt niet meer, het is nog even zoeken, maar ik denk dat we alles vernieuwd hebben wat vernieuwd kan worden ;-).

32090

Zaterdag en zondag was het mooi weer, dus heerlijk genoten van onze tweede huiskamer, Utah deed gezellig mee en gebruikt nu het lage stuk in de schutting om de hele tijd naar de buurhond te kijken. Hij is duidelijk verliefd ;-).

Aanleg tuin

maandag, april 21st, 2008
31974

Om op de valreep van de bevalling er nog mooi bij te zitten in de tuin (zeker voor Ingrid nu belangrijk, het is immers eindelijk lente!), hebben we een hovenier (Tuinland te Utrecht) gevraagd onze vooroorlogse tuin onder handen te nemen.

31986

Vandaag zijn ze met drie man sterk aan de klus begonnen. Eerst dachten wij dat het de hele week zou duren, maar met drie man lukt het ze in twee dagen.

Na 1 dag werken is het resultaat al goed te zien, dus nog 1 extra dag en we zitten er weer goed bij! Laat dan de zomer maar komen!

Aftellen!

donderdag, april 17th, 2008
31956

We zijn nu duidelijk aan het aftellen begonnen (nu nog precies 5 weken tot de uitgerekende datum).

Sinds afgelopen maandag heeft Ingrid zwangerschapsverlof en dat is goed te merken! De “nestdrang” komt ook op gang, er wordt druk gepoetst, opgeruimd, gordijnen opgehangen, etc. etc..

31947

Ik help haar daarmee door vanaf volgende week een nieuwe tuin aan te (laten! :-)) leggen. Heeft ze gelijk weer wat meer schoon te maken ;-).

Naast haar nestdrang, heeft ze (waarschijnlijk zoals elke zwangere vrouw tijdens hun verlof) haar agenda redelijk volgepland. Eerst de hele week met haar moeder shoppen etc., dan uit eten met collega’s en bezoek krijgen van vriendinnen. Dus ik vraag me af of ze nog wat ruimte voor mij overlaat….

Utah is mooi!

woensdag, april 9th, 2008

Vandaag kwam het blad Nova News binnen. Dit is een blad van de vereniging voor de Nova Scotia Duck Tolling Retriever, dus het hondenras waar Utah toe behoort.

Winnende foto Utah
Winnende foto Utah voor Toller memory spel

Een paar maanden terug hadden we twee foto’s ingestuurd om eventueel te worden opgenomen in een memory-spel van de Tollers. Veel mensen hebben de mogelijkheid gekregen te stemmen via de site van deze vereniging en vandaag bleek dat Utah zeer goed gescoord had.

Utah heeft een tweede plaats weten te bemachtigen met de foto waarop ik hem heb vastgelegd toen hij net zijn prooi (een knuffelbeest) had gevangen. Blijkbaar zijn wij niet de enigen die dit beeld erg vertederend vonden, Utah was alleen van de eerste plaats afgestoten door een foto van twee puppies naast elkaar. Er zijn dus twee honden nodig om hem van de eerste plaats af te houden ;-).

Het memory-spel gaan we zelf ook snel bestellen, we zijn nog wel benieuwd of de tweede foto ook is opgenomen hierin.

Van Maurik naar Breukelen

zondag, april 6th, 2008

Dit weekend hebben we de boot omgevaren van Maurik naar Breukelen.

De eerste planning was om zaterdag van Maurik naar Nieuwegein te varen en dan een week later verder naar Breukelen te gaan. De reden hiervoor was de voorspelling van zeer slecht weer op zondag.

Uiteindelijk is gebleken dat de voorspellingen in Nederland (zoals bijna altijd) niet uitkomen. Zaterdag was het juist zeer slecht weer (het was dus flink koud op de Lek) en zondag was een perfecte lente-dag!

Zaterdagochtend rond 10 uur samen met de buurman vertrokken naar Maurik. Na te hebben afgerekend in de haven, watertank vullen, etc. zijn we rond 12 uur vertrokken. In het begin ging het nog goed, we zaten lekker met de tent open, maar halverwege werd het zicht steeds minder door flinke hagelbuien.

Gelukkig zat het ons mee in de sluizen (Hagestein en Nieuwegein), de buien hielden net op tijd op.

De passantenhaven in Vreeswijk was helaas niet beschikbaar (werkzaamheden, waar ook niet dit jaar in Nieuwegein! :-(). Dus doorgevaren naar de passantensteiger aan de Herenstraat.

Na een wandeling samen met de buurman naar huis, de auto gepakt en Ingrid opgehaald (voor haar zou de wandeling te veel zijn).

31759

Zondag werden we aangenaam verrast met zonnig weer, dus snel 1 van de auto’s naar Breukelen gebracht en naar de boot om de rest van de tocht te varen. Eddy (de buurman) was niet wakker te krijgen, dus zijn Ingrid, Utah en ik toch maar vertrokken.

(meer…)