Archive for januari, 2007

Eethoek klaar!

dinsdag, januari 30th, 2007

Eindelijk! Alles is bij elkaar gekomen voor onze eethoek.

Het heeft een flinke tijd geduurd. De tafel was al 2 maanden binnen, maar de stoelen nog niet. Afgelopen maandag was het dan zover, de stoelen kwamen aan.IMGP3048.JPG

Een dag eerder (zondag) geprobeerd een nieuwe lamp op te hangen, maar het noodlot sloeg toe. 1 Boor liep volledig vast (blijkbaar toch niet zo geschikt voor beton als bij aanschaf wel gemeld werd :-(), de andere boor klopte niet meer…. terwijl het toch een klopboor is.

Vandaag (dinsdag 30 januari) is mijn zwager (Ronald) ons uit de nood komen redden en heeft de lamp opgehangen, bedankt Ronald (en Bianca natuurlijk voor het lenen :-))!
Het resultaat mag er zijn!Het is af! De stoelen, tafel en een nieuwe lamp!

Klussen en huis bekijken

zondag, januari 21st, 2007

Dit weekend was het tijd om na de 2 stormen van afgelopen week de boot te controleren op eventuele schade.

Gelukkig was dit niet zo, maar we hebben wel meteen het mooie lakwerk van Ingrid kunnen bewonderen en de plekken IMGP3041.JPG onder de boot zijn nog een keer bijgewerkt.

Het uitzicht over het Zwarte Water DSC00353.JPG was deze keer gigantisch, de rivier is zeker 4x breder geworden dan normaal, dit heb ik uiteraard even op de gevoelige plaat vastgelegd :-).

Op de terugweg zijn we even langs Voorthuizen gereden om het toekomstige huis van Bianca en Ronald Het toekomstige huis van Bianca & Ronald.nu eens in het echt te bekijken. Dat is zeker een mooi huis in een mooie natuurrijke omgeving. De tuin is goed geschikt voor een grote BBQ, dus voortaan hebben we in de zomer hebben we weer een adresje om langs te gaan :-).

(meer…)

Internet Eplorer 7 op Linux

donderdag, januari 11th, 2007

Deze week heb ik het al vaker gelezen, er zijn mensen bezig om Internet Explorer te laten draaien op Linux.

ie7-linux.png

Leuk om hierover te lezen, maar het wordt dan toch maar eens tijd om dit zelf ook te proberen. Aangezien IE7 nu toch al een tijdje uit is, wil ik ook echt met deze werken, dus geen genoegen genomen met de versie die maximaal IE6 ondersteunt.

Om de beta-versie van IEs4Linux te downloaden, ben ik eerst naar de volgende URL gegaan:

(meer…)

Ultra 60 online!

dinsdag, januari 9th, 2007

Vandaag eindelijk de tijd gekregen om de Ultra 60 20922 die ik van een ex-collega heb gekregen aan de praat te helpen.

Hiervoor moest ik wel een jumpstart-server op mijn Linux-server inrichten. Dit had even wat voeten in aarde, maar uiteindelijk is het resultaat perfect, bijna alles wordt nu geregeld via de dhcp-server.

Meer informatie over hoe ik dit gedaan heb, kan je hier op de wiki lezen.

Route wordt gepland

dinsdag, januari 2nd, 2007

De route voor onze reis naar Amerika wordt op dit moment gepland.

Om dit in een mooi formaat te gieten wat later ook nog te gebruiken is op papier, heb ik een pagina op de wiki hiervoor in het leven geroepen en dat gaat eigenlijk best goed. Je kan nu van dag tot dag onze (geplande) route bekijken en ook de campgrounds of state parks waar we willen proberen een plekje te bemachtigen.

Naast de route, proberen we ook al in kaart te brengen welke bezienswaardigheden we gaan bekijken, de kans is groot dat het veel meer wordt, maar dit is alvast een indicatie.

Je kan met ons meegenieten op deze pagina, op dit moment hebben we eigenlijk pas t/m de Grand Canyon gepland, maar het begin is er in ieder geval :-).

Gelukkig 2007!

maandag, januari 1st, 2007

Allemaal een gelukkig en gezond 2007 toegewenst!

Happy 2007

Dit jaar hebben we de jaarwisseling weer eens in Nieuwegein gevierd (met Bianca, Ronald, Caroline, Chantal, Denise en Eddy). Blijkbaar had een groot gedeelte van de straat dit idee, dus om 00:00 uur was het zeer gezellig en een flink lawaai!

De auto van Ronald heeft nu dezelfde kleur als die van Ingrid (allebei rood dus :-)), die van mij heb ik nog niet durven bekijken :-).