Archive for februari, 2007

Verjaardag etcetera

zondag, februari 25th, 2007

Zaterdag begint onze “verjaardagperiode” weer. Ingrid is zaterdag jarig en een paar dagen (tussen woensdag en donderdag :-)) later is Raimond jarig.IMGP3053.JPG

Cadeaus hadden we al aan elkaar gegeven (Raimond een schaakspel en Ingrid een stevige rugzak voor o.a. de reis naar Amerika).

Zaterdag is Raimond nog een cadeau voor ons beiden gaan halen. Een 5 PK buitenboordmotor (Parsun) voor de bijboot. Deze zomer kunnen we dus met wat grotere snelheid rondvaren dan afgelopen zomer (elektrische motor… gaat toch wat traag :-().Parsun 5 PK

Ingrid liep al die tijd met haar moeder door het centrum van Utrecht, dus die heeft haar moeder goed ingelicht welke cadeaus ze graag wil hebben ;-). (meer…)

Hard werken en spierpijn

zondag, februari 18th, 2007

Zaterdag was het heerlijk weer om antifouling op de boot aan te brengen. De Nederlandse winter is dit jaar gunstig om dit soort onderhoud al vroeg te doen.

’s Ochtends vroeg opgestaan en onderweg naar Belt-Schutsloot. Eerst de boot helemaal afborstelen met water en ammoniak, daarna kan de antifouling erop.

Ingrid begon eerst met de plaatsnaam van de vorige eigenaar verwijderen, terwijl Raimond alvast de anodes met een staalborstel afborstelde.

Ingrid in de weer met de fohn om de oude plaatsnaam te verwijderen.

Hierna was het in totaal 6 uur werken (borstelen en schilderen). We hadden eerst zelfs te weinig antifouling, maar gelukkig had een watersportzaak in Zwartsluis nog een extra bus te koop.

Klaar! De antifouling zit erop en we hebben allebei spierpijn...

Het eindresultaat ziet er geslaagd uit, dus Dopey Too is klaar voor het nieuwe seizoen!

(meer…)

Live bloggen!

woensdag, februari 14th, 2007

Vanaf vandaag is het mogelijk om direct te bloggen vanuit het veld. Dus gewoon met de GSM, wat intikken en verzenden maar.
Dit is handig om direct mijn ervaringen op het water te plaatsen, maar ook als we op vakantie zijn in Amerika.

Boot Holland 2007

zondag, februari 11th, 2007

Dit weekend was het weer zover. De botenbeurs die we eigenlijk elk jaar wel bezoeken (en waar we eigenlijk geinspireerd zijn geraakt voor de laatste 2 boten) was weer gestart.

Boot Holland in Leeuwarden dus.

We hebben hier lekker rondgelopen en het dit jaar eens “klein” gehouden en maar geen nieuwe boot gekocht :-). Een paar liter antifouling, Marrekrite vlag en een zwemvest voor kinderen die bij ons te gast zijn aan boord. Chantal heeft deze alvast gepast en dat zat als gegoten!

Chantal past het nieuwe zwemvest dat net bij Boot Holland 2007 gekocht is.

(meer…)

Eindelijk winter, dus sneeuw!

donderdag, februari 8th, 2007

Vandaag lijkt het of we eindelijk een beetje winter krijgen (en dan zijn we al in februari…..). Een boel sneeuw valt op dit moment en gaat nog vallen vandaag.

Aangezien ik bij Snow werk, moest ik dus ook even de Snow-mobiel op de gevoelige plaat vastleggen.

Snow Passat in de sneeuw!

Het weer wordt mede mogelijk gemaakt door Snow ;-)”