Dag 8: Tucson

Vandaag blijven we in de buurt van Tucson en gaan hier alle bezienswaardigheden bekijken.

Het eenrichtingsweggetje dwars door Saguaro National ParkEerst zijn we naar Saguaro National Park gereden, dwars door Tucson heen om er te komen. Daar aangekomen was het mogelijk om een zgn. scenic drive door het park te doen met de camper. Dit hebben we uiteraard gedaan, lekker makkelijk! :-).

Helaas heeft het park in de afgelopen decennia een aantal keer vorst gehad, hierdoor is meer dan de helft van de Saguaro’s doodgegaan, de laatste 25 jaar neemt het aantal Saguaro’s weer toe.

Waar je ook kijkt, je blijft vliegtuigen zien!Na een tijd door dit park te hebben gereden, gingen we onderweg naar de Old Tucson Studios via Pima Air- & Space Museum. Deze laatste hebben we alleen van buiten bekeken en dat was indrukwekkend genoeg, wat staan hier een boel vliegtuigen in de woestijn opgeslagen! Van oude DC3’s, B52-bommenwerpers t/m redelijk recente straaljagers.

Na hier een paar plaatjes te hebben geschoten, vervolgden we onze weg naar de studios. Toen we hier in de rij stonden, gaf de kassiere aan dat we beter 10 minuten konden wachten, dan was de prijs 8 dollar p.p ipv 20. Dat lieten we ons dus geen 2 keer zeggen :-). Na die 10 minuten wachten mochten we naar binnen.

De ingang van de Old Tucson StudiosIMGP3862.JPGDe Old Tucson Studios is een stadje gebouwd dankzij filmopnames voor veel bekende westerns van John Wayne, Ronald Reagan, Paul Newman en ook voor recente films als “Tombstone”, maar zelfs opnames voor “Het kleine huis op de prairie” zijn hier gedaan. Zodra je naar binnenloopt waan je je middenin een western.

IMGP3890.JPGWij hadden ook nog het geluk dat er een rodeo-wedstrijd werd gehouden, typisch Amerikaans dus hebben we daar ook een uur zitten kijken. De start hiervan was uiteraard met het volkslied dat door velen ook werd meegezongen.

Hierna hebben we nog een vuurgevecht kunnen bekijken en zijn meegegaan in een spook-mijn.

Al met al een lange dag met veel verschillende indrukken. Morgen gewoon weer een reisdag, terug naar het Noorden.

Leave a Reply