Dag 5: Flagstaff – Sedona

Vandaag begon de dag toch wat grauwer en kouder. De vroege zomer is weer even verdwenen :-(.

Een mooie straat in het oude centrum van FlagstaffVanochtend hebben we eerst het oude centrum van Flagstaff bezocht. Dit centrum ligt aan Route 66 en is duidelijk nog in die en zelfs oudere stijl gelaten. Zeer leuk om te bekijken en een goeie bak koffie te drinken (eindelijk een zaak gevonden die niet Starbucks heet en zelfs betere koffie voor een lagere prijs verkoopt!).

Na dit bezoek zijn we op weg gegaan naar Sedona, of eigenlijk Oak Creek Canyon. Omdat dit deze keer niet ver rijden was, waren we hier al rond 12 uur aanwezig en kregen we ruim de tijd om een mooie plek uit te zoeken.

Onze plaats op de camping in Oak Creek Canyon, even behendig zijn met inparkeren, maar dan sta je wel erg mooi!Het was even passen en meten (1 boom heeft een stukje boomschors minder, maar het is niet te zien aan de camper :-)), maar uiteindelijk stonden we perfect in het bos middenin deze canyon.

Slide Rock State Park’s Middags nog even wat lokale bezienswaardigheden bekeken. Sliderock State Park was daar 1 van. Dit park is ook zeer geschikt als je kinderen hebt, de waterval daar lijkt net op een mooi aangelegde glijbaan in een subtropisch zwembad. Hier wordt deze dus in de zomer ook veel voor gebruikt.

Het mooie en rooie centrum van SedonaHierna nog even het plaatsje Sedona bezocht en ook die plaats is zeer aan te raden. Gezellig, veel restaurants en winkels, dus genoeg vermaak. Snel wat eten gehaald en met uitzicht op de “Red Rocks” buiten op een terras gegeten. Morgen de echte “Red Rocks” zoals Cathedral Rock maar van dichtbij bekijken.

Leave a Reply

five  +  five  =