Archive for juli, 2007

Utah is over!

zaterdag, juli 28th, 2007

Afgelopen maandag hoorden we het al tijdens de puppycursus. Utah zou mee mogen doen met de “grote honden” en dus niet meer naar puppy-cursus.

Vandaag is Utah bij een inhaalles van deze SHH (Sociale Huis Hond) cursus geweest en deed zeer goed mee!

De komende weken wordt het dus weer flink trainen en oefenen, zodat we over een paar maanden examen met hem kunnen doen.

Weekje Friesland

zondag, juli 22nd, 2007

14 Juli waren Ingrid en ik alweer 12 jaar bij elkaar. Die dag was dus het juiste moment om even vrij te nemen en een weekje met de boot naar Friesland te gaan.

Utah met zwemvest

Niet alleen voor ons is dit lekker, ook voor Utah is dit goed, nu krijgt hij de hele week de mogelijkheid om te zwemmen. Utah heeft hiervoor sinds kort een zwemvest, niet omdat hij niet kan zwemmen maar vooral omdat daar zo’n handig handvat aanzit, zodat je ‘m weer aan boord kan tillen.

Een mooi Nederlands plaatje

Via de Weerribben, ’t Tjeukemeer, Lemmer, Balk, Sneek en Langweer zijn we weer teruggekomen in onze haven in Belt-Schutsloot. Een week is eigenlijk maar kort, maar het was hard nodig om de “batterij” weer even op te laden.

Het leuke in Balk was, dat we daar de boot hebben aangelegd pal voor de deur van een boerderij waar ik 19 jaar terug een week heb geslapen. Dit was tijdens de zgn. Werkweek Balk met 4 Havo. Wanneer je dan terugdenkt, merk je wel dat je een stuk ouder bent geworden…… 🙁

Wat ons is opgevallen (en eigenlijk is tegengevallen van Nederland) is dat er zo weinig mogelijkheden zijn voor honden om te zwemmen. Alles is afgezet of verboden voor honden. Het vreemde is zelfs dat bijvoorbeeld in Langweer staat dat je hond maar op 1 plek uitgelaten mag worden. Hier moet je dan een zgn. “hondenschepje” meenemen, maar…. nergens prullenbakken te vinden, slecht geregeld dus :-(.

Utah is niet bang voor water
Utah is niet bang voor water

Gelukkig hadden we dus een zwemvest (nu zelfs 2, de eerste is gelijk al gescheurd na 1 dag, fabriekskwaliteit :-() en kunnen we Utah regelmatig vanaf de zijkant of het zwemplateau te water laten. Overigens hadden we voor het zwemplateau een mooie Dogstep gekocht, maar dit werkt niet goed op een boot. Waarschijnlijk werkt dit wel goed in een zwembad waar het water rustig is, maar niet aan een golvend meer of doorvaart waar andere boten steeds langs komen.

Misschien moeten we toch maar gaan denken aan een oplossing dat we Utah optakelen met de davits, wanneer hij volwassen is, zal hij nl. toch te zwaar voor ons worden.