Dag 3: Grand Canyon

Vanochtend vroeg opgestaan, de sleutel moet nl. gemaakt worden, zodat we wel onze bergschoenen kunnen dragen, scheelt twee paar zeer vermoeide voeten aan het eind van deze dag.

Eerst gingen we ons nog even aanmelden bij de Ranger, zodat die weet dat we gisteravond gearriveerd zijn. Terwijl we daar in de rij staan, komt net exact hetzelfde type camper binnen rijden, dus…. misschien ook een zelfde sleutel?!

Ingrid snel vragen of we even zijn sleutel mogen lenen en….. jawel! De sleutel past en we hebben dus onze schoenen terug! Scheelt weer een rit van 150 kilometer. Weer wat geleerd… doe maar niets op slot in dit land :-).

Een van de grootse uitzichten op de Grand CanyonDit was dus puur geluk bij een ongeluk en… we zijn nu lekker vroeg op om vandaag zoveel mogelijk van de Grand Canyon te zien. En dat is ook goed gelukt. Uiteraard hebben we zeer veel foto’s gemaakt, maar daar zie je toch niet goed op hoe groot en diep dat gat in de grond nu eigenlijk is.

Met recht kunnen we zeggen dat dit duidelijk 1 van de 7 wereldwonderen is.

Een voordeel is het gratis bussysteem hier aan de South Rim. Elke anderhalve kilometer is een opstapplaats die je naar de mooiste punten brengt. Wij stappen uit op Yaki point (meest oostelijke punt waar de bussen naartoe gaan) en ervaren daar voor het eerst de Grand Canyon.

Hierna met een bus naar Mather Point gegaan en daar vandaan 2 kilometer gelopen over de Rim trail. Elke 100 meter een foto, dus best veel foto’s gemaakt :-).

Na flink wat uren van punt naar punt tot aan het meest westelijke punt te zijn gegaan, snel terug naar de camper voor een pizza. Snel moesten we zeker zijn, want we moesten om exact 18:40 bij Hopi Point zijn voor de zonsondergang, die is daar vandaan het mooist (werd overal gezegd).

Zonsondergang over de Grand CanyonDe zonsondergang was ook weer zeer indrukwekkend, net als de hele dag al was.

Om de dag goed af te sluiten zijn we nog naar de Ranger gegaan die een verhaal hield over de sterren. Dit verhaal werd gehouden op Mather point, een uitstekende punt in de Grand Canyon. Dit betekent dus: zaklamp mee want na 19:00 is het aardedonker in de Grand Canyon. Mather Point is dan echt een rots middenin een zwart gat.

Het was in ieder geval zeer indrukwekkend om de sterrenhemel boven Grand Canyon te zien en een aanrader om te doen wanneer je de mogelijkheid hebt om na zonsondergang nog bij de Grand Canyon te zijn.

One Response to “Dag 3: Grand Canyon”

  1. Andy Says:

    Indrukwekkend joh…..iets anders kan ik niet zeggen….

Leave a Reply