Dag 6: Sedona – Apache Junction

IMGP3694.JPGVanochtend op tijd opgestaan om eerst nog naar Red Rock State park te gaan en daarna door te rijden naar Apache Junction (vlakbij Phoenix).

Eerst nog eens tanken en boodschappen doen. We hadden uiteraard geen kortingspas voor deze winkel, maar zoals elke keer is dan altijd wel iemand in de buurt die zijn pas/code hiervoor leent om ons toch de korting te geven (kan soms 10% schelen!). Heerlijk behulpzaam dus deze mensen!

In de winkel werden we ook aangesproken door een Amerikaan die een Nederlandse achternaam had (tweede generatie, dus Nederlands sprak hij al niet meer). Eigenlijk gebeurt het ons dagelijks dat een aantal Amerikanen ons aanspreken en vragen uit welk land we komen. Dit geeft altijd korte en leuke gesprekken. Vandaag dus weer en hij vroeg of we ons hadden voorbereid op de regen vandaag…..wij dus niet…

IMGP3699.JPGEenmaal buiten aangekomen zagen we het… Gigantische regenwolken en de eerste stortbui daalde al neer. Red Rock State park kunnen we dus wel vergeten, dus dan maar direct door naar Phoenix. Onderweg nog even gelunched op een rest-area met viewpoint, dus toch nog een paar mooie bergen gezien.

Vlakbij Phoenix zagen we dat ook hier noodweer was losgebarsten. Wij gingen hier naartoe om de woestijn eens te beleven, is het gewoon kletsnat :-(. Het werd dus nog een heel gedoe om naar Apache Junction te komen. Phoenix is namelijk een drukke stad met volle snelwegen en het noodweer met veel wind hielp hier niet aan mee.

We zijn wel 1 ervaring rijker en dat is het rijden met een camper met veel wind in een echte zandstorm! De camper is nu dus ook niet meer geheel wit :-).

Even de mail checken en de fotoTerwijl ik dit schrijf valt er nog een boel regen naar beneden, toen ik net naar buiten keek stond de camping helemaal blank, dus ik ben benieuwd wat we morgen gaan doen. Varen of toch rijden?! 🙂

4 Responses to “Dag 6: Sedona – Apache Junction”

 1. bianca Says:

  Hoi hoi,

  Jammer dat het weer tegen zit, toch blijft het er indrukwekkend uitzien.

  Jullie vermaken je in ieder geval prima en dat is ook wel prettig. Zelfs een bezemsteel is voldoende om een showtje te geven 😉

  Hopenlijk hebben jullie snel weer mooi weer, dat je wel alles kan zien wat jullie in je hoofd hebben.

  Doe voorzichtig, liefs Bianca

 2. Raimond Says:

  Jaja, ik probeerde te vliegen met die bezemsteel, maar lukte niet :-(. Toch maar gebruikt om te vegen dus.

  Over 2 dagen schijnt het weer mooier weer te worden, dus komt vast wel goed, we wachten gewoon rustig af.
  Ik heb nu in ieder geval m’n korte broek aangedaan om de zon uit z’n schulp te lokken 😉

 3. Mark Says:

  Ken je me nog? 😉 (KPN is nog steeds hetzelfde).

  Mooie reis ben je aan het maken! Ea staat bij mij ook nog op het verlanglijstje.

 4. Raimond Says:

  He Mark! Tuurlijk ken ik je nog 🙂

  Jij moet hier toch ondertussen allemaal eens geweest zijn met je Amerikaanse vrouw? Of is het land toch nog te groot om het in weekendjes te bezichtigen? 😉

Leave a Reply

three  +  four  =