Archive for juni, 2007

Katwijk aan zee

zondag, juni 24th, 2007
Utah op het strand bij Katwijk

Utah heeft 14 juni zijn laatste inenting gehad die nodig is om hem te beschermen tegen o.a. allerlei ziektes die in het water leven. Dit moest +/- 1 week inwerken en daarna mag hij ongelimiteerd het water in.

We zijn deze week al naar een hondenzwemplaats aan de Lek geweest (vlakbij Wijk bij Duurstede), maar de zee mag toch zeker niet missen. Dus hebben we gezocht naar een plaats waar honden het strand op mogen en deze gevonden. Het strand tussen Noordwijk en Katwijk is speciaal voor honden, hier mogen ze het hele jaar los lopen en natuurlijk ook zwemmen.

Zaterdagochtend dus op tijd onderweg om nog een beetje mooi weer te krijgen. Zoals al gehoopt, was dit zelfs heel erg mooi aan het strand, dus de hele dag droog en af en toe zonnig terwijl het landinwaarts flink regende.

Utah is lekker aan het graven op het strand

Utah heeft heerlijk gespeeld in de golven en heeft zich ook bekwaam getoond in het graven van kuilen. Nadat 1 golf Utah volledig omver wierp, bleef hij toch maar wat meer in het ondiepe gedeelte en ging hard blaffen wanneer Ingrid en ik wel verder het water in gingen.

De middag hebben we afgesloten door in het nabijgelegen strandpaviljoen wat te eten en drinken, Utah kreeg een bak water en zijn eigen voer, maar daar was hij te vermoeid voor om ook maar 1 keer naar te kijken.

Zondag zijn we nog naar Zeewolde (tegenover Strand Nulde) geweest, ook hier kunnen honden loslopen en is het strand op hun ingericht. Hier waren minder golven, dus Utah deed weer stoer mee en zwom hele stukken.

Na dit alles nog even een bezoekje aan Voorthuizen, zodat Bianca en de rest ook Utah in het echt hebben gezien. Arno (hun 10 jaar oude herdershond) vond het ook zeer interessant en liet Utah toe tot zijn terrein. Dit laatste is zeer positief, want nu staat de deur open voor nog een herdershond bij hun, Arno is dus geslaagd voor zijn test! 😉

Naar Belgie

zondag, juni 10th, 2007

Dit weekend zijn we met Snow naar de Ardennen in Belgie (vlakbij Bouillon) geweest.

We zaten in het park genaamd Eurovillage Les Fourches in een huisje. Voor Utah was dit de eerste keer dat hij naar het buitenland ging en ook de eerste keer dat hij langer dan anderhalf uur in de auto moest zitten en dat is gezien zijn recentelijk ontwikkelde wagenziekte een probleem.

Voordat we naar Belgie vertrokken eerst nog even langs de dierenarts (Utah heeft een lichte ontsteking in zijn ogen) waar we direct wagenziektetabletten meekrijgen.

Deze tabletten werken perfect en Utah wordt half slapend vervoerd naar Belgie. Twee keer een tussenstop gemaakt, maar uiteindelijk bereiken we dan onze bestemming vrijdagmiddag rond 16:00 uur.

(meer…)