Utah de waterrat!

Utah verstopt zich achter een grassprietjeDit weekend was het zover. Utah zou kennis gaan maken met de boot. Het weer was er goed voor, dus zaterdagochtend op tijd op gestaan, Utah in de auto en rijden maar.

Vrijdagavond had Utah al even aan de Nedereindse plas gekeken hoe groot water kan zijn, maar nu werd het toch tijd om ook echt op het water te zijn.

Begin van de middag kwamen we aan in Belt-Schutsloot en na alle spullen aan boord te hebben geladen, mocht Utah eerst wennen op het grasveld wat we voor de boot hebben liggen. Dat vond hij uiteraard heerlijk, lekker in de zon of in de schaduw, alles was mogelijk.

IMGP5119.JPGNa een tijdje werd het tijd om te wennen aan de boot zelf. Utah werd via het zijraam naar binnen getild en daar zag hij al snel z’n bench staan, dus zijn veilige plek was in ieder geval meegenomen!

IMGP5122.JPGEenmaal aan boord, vond Utah het uiteraard ook zeer interessant om op het achterdek een kijkje te nemen, dus onder begeleiding en zware bewaking heeft hij een tijdje van het uitzicht mogen genieten.

Eind van de dag was Jake (een hond van een paar boten verderop) op het veld aan het spelen, dus Utah moest hier natuurlijk ook aan meedoen! Na een paar minuten vond Utah het water toch wel erg interessant glinsteren, dus snel daar naartoe gerend. De bewaking had hier toch gefaald en Utah leunde te ver voorover en gleed pardoes van de steiger af. Gelukkig was Raimond snel ter plaatse en viste Utah direct uit het water. Utah heeft dus zijn eerste aanraking met water gehad en vond het een stuk minder erg dan Ingrid ;-).

IMGP5127.JPGZondag heeft Utah nog kennisgemaakt met een bewegende boot, dus we zijn een stuk gaan varen en alle geluiden die daarbij horen (motor, boegschroef, klotsen van water) waren aan het begin vreemd maar aan het eind was duidelijk te merken dat Utah hier goed aan zal kunnen wennen.

Leave a Reply

8  +  1  =