Loslopen en naar de dierenarts

We hadden het al van de fokker gehoord, maar ook bij de puppy-cursus werd het nog eens herhaald. Ons is aangeraden Utah zo snel mogelijk los te laten lopen, dan raakt hij daar aan gewend en leert hij op de “baas” te letten.

Dinsdagavond dus een mooie plek gezocht waar dit veilig kon en daar ging Utah dan. Utah vond het heerlijk om los te lopen en kon steeds niet goed kiezen naar wie hij toe zou rennen. Dus dan maar naar allebei de “baasjes”… Dat was ook wel voordelig voor ons, want na dit uitstapje heeft Utah de rest van de avond heerlijk liggen slapen.

Woensdag was een spannende dag voor Utah. ’s Avonds stond een afspraak bij de dierenarts voor een eerste controle.

Utah ging in eerste instantie nog blij en trots naar binnen, maar op dat moment kreeg een andere hond net een injectie en die hoorde je zelfs in de wachtkamer. Voor Utah was het dus meteen duidelijk, dit is geen leuke plek om te zijn!

Gelukkig voor Utah was het nu alleen een controle, maar volgende week krijgt hij zijn inenting dus dan zal hij nog minder uitkijken naar een bezoek aan de dierenarts.

Uiteraard hebben we Utah hierna beloond en zijn nog een eindje met hem wezen wandelen, uiteraard weer los en dit keer met “verstoppertje spelen”, ofwel… de “baasjes” verstoppen zich achter een boom en Utah zoekt ze snel weer op. Met wat hulp ging het best aardig, alleen nog even leren dat de bloemen en het gras niet het enige op de wereld is ;-).

Leave a Reply

  +  seven  =  eleven