Socialisering ten top!

Zoals al zo vaak gezegd, is het verstandig om een hond te “socialiseren”. Hierdoor zal hij niet wereldvreemd worden en ook gewend raken aan zaken als motoren, auto’s, eenden, andere honden of grote druktes.

Aangezien tijdens het Hemelvaartweekend in Vianen de Sleepbootdagen worden gehouden, leek het ons perfect om daar gebruik van te maken en Utah met grote mensenmassa’s te laten kennismaken.

IMGP5028.JPGToen het eindelijk zonnig was geworden, zijn we op pad gegaan. Eerst met de auto naar de pont en dan Utah voor het eerst laten wennen aan een boot. Een klein stukje de Lek over om bij Vianen weer uit te stappen.

IMGP5045.JPGAangekomen aan de overkant, blijkt opeens dat Utah toch niet zo zeldzaam is als je denkt. In Vianen zit namelijk ook een fokker van Nova Scotia Duck Tolling Retrievers, namelijk Rhineferry. Deze honden werden zojuist uitgelaten, ze mochten zwemmen in de Lek. Utah ging uiteraard zeer blij op zijn soortgenoten af en er zat zelfs familie tussen, ook een kind van Djingels dus!

Na deze kennismaking snel verder naar het oude centrum van Vianen om Utah te laten aaien door veel mensen. Onderweg hoorden we steeds “oohhh, wat lief” of “oohhh wat een mooie ogen”. Het ging dus niet om Ingrid of mij, maar om Utah.

IMGP5037.JPGUtah was al snel moe van al die drukte, dus de helft van de tijd heeft hij slapend doorgebracht.

Wel een tip meteen voor volgend jaar, heb je een puppy, ga dan naar Vianen en vraag 50 cent aan iedereen die de hond wil aaien. Zo verdien je nog eens wat :-).

Leave a Reply

9  +  1  =