Zoektocht naar een nieuwe haven

18728

De laatste tijd zijn we regelmatig aan het rondkijken naar een nieuwe haven. Niet omdat onze huidige haven (Jachthaven de Waterlelie in Belt-Schutsloot) ons tegenvalt, integendeel juist! Alleen de reistijd er naartoe valt steeds meer tegen. Nederland slibt volledig dicht op de wegen, een paar jaar terug reden we soms zelfs in 55 minuten naar de haven, nu is anderhalf uur meer regel dan uitzondering.

Dus dan maar zoeken naar een nieuwe haven die een beetje kan bieden wat onze huidige haven ook biedt. Middenin het vaarseizoen zoeken is niet ideaal aangezien weinig havens dan plek hebben en ook niet kunnen zeggen of er plek komt, maar daar laten we ons niet door afschrikken :-).

Een aantal havens die we hebben bekeken en die ons geschikt leken hebben we op onze wiki neergezet, dit vooral voor ons eigen overzicht, maar je ziet hierdoor wel heel duidelijk dat er flinke prijsverschillen zijn. Helaas betekent duurder niet altijd beter, alleen dat er gewoon meer vraag is naar een bepaalde lokatie.

28601

Gisteren hebben we bij toeval een haven gevonden die in een mooi vaargebied ligt, binnen een half uur rijden, goed verzorgd en een normale prijs vraagt. Deze haven ligt in Maurik, de naam is Jachthaven De Loswal. Het geluk wil voor ons dat de haven sinds dit seizoen een nieuwe steiger heeft geplaatst, hierdoor zijn nog een aantal plaatsen over waardoor we zelfs nog keuze hebben waar we willen liggen!

28631

De haven ligt in een dode arm van de Rijn, hier is een mooie recreatieplas, dus lekker zwemmen tijdens warme dagen, maar we kunnen ook zeer snel naar een leuke plaats varen, zoals Rhenen, Arnhem, Vianen of gewoon even lekker thuis dus Nieuwegein.

We moeten nog even goed nadenken of we hier daadwerkelijk gaan liggen, maar als we dit gaan doen, varen we de boot zsm deze kant op zodat we al in het naseizoen kunnen genieten van kortere reistijden.

Tags:

Leave a Reply

seventy six  +    =  eighty two