Natte meeting Proficiat Owner Club

27953

In het weekend van 4 en 5 augustus hield de Proficiat Owner Club (POC) de jaarlijkse natte meeting. Deze keer vond het plaats in het Voorsterbos te Kraggenburg, aangezien dit voor ons bijna een thuiswedstrijd is, zijn wij ook naar deze natte meeting gevaren met “Dopey Too“.

Zaterdagochtend vertrokken we op tijd, maar toen we om 09:00 uur bij de Arembergersluis aankwamen, bleek deze een storing te hebben in de sluisdeuren. Na anderhalf uur was deze storing verholpen en werden we eindelijk geschut. Wel waren we nu genoodzaakt om flink door te varen om nog voor 12:00 uur door de Voorstersluis te zijn. 11:50 Uur waren we in deze sluis, dus precies gered!

27944

We waren de laatsten die aankwamen, voor ons was nog een klein plekje over (+/- 1 meter ruimte over, de bijboot hing zelfs boven een ponton en kon daar alleen boven hangen na hulp van andere POC-leden), maar eerst werd ons nog gevraagd een rondje door de haven te varen voor de foto. Deze foto’s zijn gemaakt voor het maandblad Motorboot, dus binnenkort is “Dopey Too” bekend in heel Nederland! 🙂

Vlak na onze aankomst begon het dagprogramma. Eerst nog een borrel drinken op de verjaardag van 1 van de POC-leden (Horst), waarna we na een boswandeling aankwamen bij “De Voorst” om wat te drinken en midgetgolfen.

27974

De groepen werden dusdanig ingedeeld, zodat partners niet bij elkaar zaten, dus Ingrid en ik moesten beiden strijden om de hoofdprijs in een andere groep. Uiteraard allebei ruim niet gewonnen, maar gezellig was het wel. Het midgetgolfen werd overigens door streng publiek bekeken, de boothonden (incl. Utah dus) van drie Proficiat kruisers waren nl. meegegaan om te waken voor eerlijk spel.

27989

Na dit spel in de volle zon,weer terug gelopen naar de haven door het aangenaam koele Voorsterbos. Nog even bijkomen met een koel biertje op het terras totdat de barbeque rond 19:00 uur werd aangestoken en iedereen kon zijn/haar vlees in meer/mindere mate gaar opeten. De salades en het vlees waren perfect geregeld en na een paar uur eten en drinken, was toch meer dan de helft op (zondag hebben de achterblijvers nog een keer kunnen barbequen om alles op te krijgen).

Rond 23:00 uur werd de tombola (vol met cadeaus van de sponsoren Vetus, Klaas Mulder, Jachthaven ’t Leuken, en nog meer waar ik zo snel de naam niet meer van weet) gestart waar iedereen lootjes voor kon kopen. Twee Proficiat kruisers zijn flink in de prijzen gevallen en zullen ook heel wat dieper hebben gelegen ;-). Ook wij hadden een aantal prijzen, 1 via een lootje, de rest van POC-leden die erg veel prijzen hadden ontvangen (bedankt hiervoor dus!).

Na de tombola zijn wij moe en voldaan naar bed gegaan, een aantal zijn nog doorgegaan met borrelen, sommigen in de tent anderen weer aan boord van hun eigen boot.

28007

Zondagmorgen werd ter afsluiting nog een luxe ontbijt aangeboden door de POC-leden die de lokatie hadden mogelijk gemaakt (Karel en Alie) in de feesttent. Direct na het eten hebben we met z’n allen in ongeveer een half uur de tent en feestversiering afgebroken. Na het eten vertrokken de eerste POC-leden terug naar hun thuishaven, wij zijn rond 14:00 uur vertrokken en kwamen bij de Voorstersluis nog 1 lid (met de “Impala”) tegen.

Na anderhalf uur varen en een half uur wachten voor de sluis waren we weer terug in onze thuishaven in Belt-Schutsloot.

We vonden het een leuk weekend en hebben ook weer veel tips opgedaan voor de boot, dus we krijgen het de komende weken weer druk ;-). Volgend jaar zullen we dus zeker proberen weer bij de natte meeting aanwezig te zijn!

Tags:

Leave a Reply

four  ×    =  twelve