Seven of Nine

Seven of Nine? Wie / wat is dat? Seven of Nine is een karakter uit Star Trek, gedeeltelijk mens en gedeeltelijk Borg. Maar wat doet zij nu bij ons? Seven of Nine is de naam die ik gegeven heb aan onze nieuwe auto, een Tesla Model S (S van Seven? šŸ˜‰ ). Bij in gebruik name van een Tesla, moet je deze een naam geven dus… dan maar iets SciFi-achtig, de auto zelf komt namelijk erg dicht bij science fiction šŸ˜› .

Na een paar maanden wachten, mag ik deze auto nu gaan rijden van mijn werkgever, Snow B.V. Het rijden van deze auto is onderdeel van een pilot naar het zoeken van een vervanger voor de brandstof-gebaseerde lease-auto’s die we nu rijden. De Tesla Model S is de eerste sedan die in aanmerking komt voor deze vervanging aangezien het bereik vanĀ deze auto, dichtbij die van een “standaard” auto komt.

De Model S die ik ga rijden (de 70D, dit betekent 70 kWh accupakket en dualdrive, ofwel 2 motoren / 4 wiel aandrijving) kan theoretisch 442 kilometer ver rijden op een volle accu. In de praktijk zal dit eerder rond de 300 kilometer liggen, maar dat moet voor de meeste werkdagen voldoende zijn. De dagen dat dit niet voldoende is, zal ik gebruik moeten maken van ‘snelladers’ als Fastned langs de snelweg.

Mijn auto is de vijfde volledig elektrische auto die in het wagenpark van Snow wordt opgenomen. Hiervoor heeft Snow al geĆ«xperimenteerd met hybride auto’s en plugin hybride auto’s (de Volvo V60 Plugin Hybride zoals ik eerder reed).

Tesla Model S production finishedHet wachten op deze auto heeft even geduurd, maar omdat Tesla je bijhoudt via hun website waar je auto in het productie proces zit, is het wachten toch leuk. In eerste instantie zou de auto op 29 februari worden geleverd…. zoals bekend, ik ben op schrikkeldag geboren dus dat zou erg uniek zijn als ik dan ook nog eens deze auto geleverd krijg. Helaas is dit dus niet gelukt en moest ik nog even wat langer wachten :-(, 15 dagen laterĀ (15 maart 2016) was de heugelijke dag van levering!

Hieronder volgen wat gegevens over de periode van bestellen tot daadwerkelijke levering:

Besteldatum 12-12-2015
Bevestiging 17-12-2015
VIN-nummer toegewezen 17-12-2015 0 dagenĀ naĀ bevestiging
Start van productie (Fremont, Verenigde Staten) 14-01-2016 28 dagen naĀ bevestiging
Einde productie 21-01-2016 35 dagenĀ naĀ bevestiging
LeveringĀ Seven of NineĀ  šŸ˜€ 15-03-2016 90 dagenĀ naĀ bevestiging

 

 

Tags: ,

Leave a Reply

two  ×  one  =