Van Maurik naar Breukelen

Dit weekend hebben we de boot omgevaren van Maurik naar Breukelen.

De eerste planning was om zaterdag van Maurik naar Nieuwegein te varen en dan een week later verder naar Breukelen te gaan. De reden hiervoor was de voorspelling van zeer slecht weer op zondag.

Uiteindelijk is gebleken dat de voorspellingen in Nederland (zoals bijna altijd) niet uitkomen. Zaterdag was het juist zeer slecht weer (het was dus flink koud op de Lek) en zondag was een perfecte lente-dag!

Zaterdagochtend rond 10 uur samen met de buurman vertrokken naar Maurik. Na te hebben afgerekend in de haven, watertank vullen, etc. zijn we rond 12 uur vertrokken. In het begin ging het nog goed, we zaten lekker met de tent open, maar halverwege werd het zicht steeds minder door flinke hagelbuien.

Gelukkig zat het ons mee in de sluizen (Hagestein en Nieuwegein), de buien hielden net op tijd op.

De passantenhaven in Vreeswijk was helaas niet beschikbaar (werkzaamheden, waar ook niet dit jaar in Nieuwegein! :-(). Dus doorgevaren naar de passantensteiger aan de Herenstraat.

Na een wandeling samen met de buurman naar huis, de auto gepakt en Ingrid opgehaald (voor haar zou de wandeling te veel zijn).

31759

Zondag werden we aangenaam verrast met zonnig weer, dus snel 1 van de auto’s naar Breukelen gebracht en naar de boot om de rest van de tocht te varen. Eddy (de buurman) was niet wakker te krijgen, dus zijn Ingrid, Utah en ik toch maar vertrokken.

31786

De Zuidersluis werd bijna direct voor ons geopend, dus weinig vertraging. Ook de tocht over het Amsterdam-Rijnkanaal liep sneller dan verwacht, na 3 kwartier voeren we al over de Vecht.

We waren nog te vroeg voor de brug in Maarssen, dus terug naar de passantenplek om te lunchen en de hond de benen te laten strekken. Daar kwamen we in aanraking met een gestresste visser. Vlak na aanleggen begint hij van de overkant te schreeuwen dat we in zijn uitzicht liggen en of we willen “oprotten”. Ik dacht eerst dat hij een geintje maakte, maar deze man was serieus. Blijkbaar weinig gevangen die dag en kon het dus niet hebben dat wij wel een leuke dag hadden. Om de eer aan ons zelf te houden, de beste man maar genegeerd en gewoon gedaan wat ons plan was.

31858

De rest van de tocht verliep gelukkig zoals verwacht, lekker in het zonnetje rustig varend over de Vecht. Als enig schip in de Mijndense sluis (dat zal dit seizoen wel anders worden) en rond 15:00 uur aangekomen in de haven.

31879

In de haven mochten we zelf een plek uitzoeken die past, dus liggen we bijna achteraan, lekker veel uitzicht!

Nu alleen nog mooi weer en we kunnen weer genieten van een mooi vaarseizoen!

One Response to “Van Maurik naar Breukelen”

 1. Ludo Says:

  Beste,
  Via de site “botentekoop.nl” ben ik op jullie blog terechtgekomen.
  Ik ben namelijk op zoek naar een boot en die van jullie lijkt me ideaal voor wat ik zoek. (Is hij ondertussen verkocht?)
  Sinds 2005 heb ik regelmatig een boot gehuurd in Friesland en heb de microbe ondertussen goed te pakken.
  Het huren van een boot is altijd een weekend of een volledige week en je moet je dan altijd aan de dagen houden die zij voorzien hebben.
  Het is ook telkens aanpassen aan de boot (laatste keer had ik bijvoorbeeld een boot van 15 meter met dubbele motor wat weer een heel andere manier van varen bleek dan wat ik gewoon was)
  Vandaar het idee om het om te draaien en zelf een boot te kopen en die dan in de verhuur te leggen.
  Dit geeft ons de gelegenheid om de gaatjes te vullen wanneer we er tijd en zin in hebben.
  Hiervoor wou ik bij jullie even mijn licht opsteken.
  Hebben jullie hier ervaring mee of kennen jullie mensen die volgens dit systeem een boot hebben?
  Eventueel verhuurbedrijven die mee in deze richting willen denken?
  Friesland is voor ons ook ver (ongeveer 300 km) dus ik ben ook op zoek naar leuke vaargebieden dichter bij België met toch voldoende mogelijkheden om echt ontspannen te kunnen varen.
  Als jullie tijd en zin hebben om hier antwoordjes op te geven, dan zou dat heel fijn zijn.
  Alvast bedankt!
  Met vriendelijke groet,
  Ludo

Leave a Reply

seven  ×    =  seven