Nieuwegein -> Maurik -> Afrika

29393

De boot lag de afgelopen week in Nieuwegein (op loopafstand, lekker makkelijk dus om af en toe wat spullen heen en weer te verhuizen) om een nieuw winterzeil aangemeten te krijgen. Dit winterzeil is door zeilmakerij Koekman gemaakt en past als gegoten (foto’s volgen nog tegen de tijd dat de boot zijn winterjasje aankrijgt).

Omdat de boot op een plek lag waar hij “gedoogd” werd, maar ook niet al te lang (Handelskade in Nieuwegein, hier liggen alleen vrachtschepen van 20 meter of langer), moest deze zaterdag dus wel weer terug naar Maurik worden gevaren.

29396

Na meer dan 3 kwartier wachten voor de Koninginnesluis in Nieuwegein (sluiswachter was denk ik in slaap gevallen in de zon), mochten we eindelijk verder. We moesten nog flink doorvaren, want ’s avonds om 18:00 uur werden we verwacht in Amsterdam voor een avondvullend programma geregeld door Snow.

Het programma was bij Afrika! Afrika!, waar Snow uiteraard (zoals altijd) de beste plekken had geregeld. We zaten met z’n allen rond het podium in de zgn. loge-plekken. Voor en na de voorstelling, maar ook tijdens de pauze was de VIP-tent speciaal voor Snow gereserveerd en was het mogelijk te genieten van allerlei afrikaanse gerechten.

Afrika! Afrika! is overigens een show die echt aan te raden is. Veel dans, muziek en aparte acts (slangemensen, basketbal op een-wielers, streetdance, etc.).

Leave a Reply

one  ×    =  three