Zaterdag de dertiende

Vorige week zaterdag (de 13e dus), zat het allemaal even niet mee.

27532

Een van onze huisdieren (het oudste konijn genaamd Knuffel, hier op de foto de bruine) is overleden. Hij was overigens al aardig op leeftijd (7 jaar en 8 maanden), dus het zat er helaas aan te komen.

Rond hetzelfde moment heeft ook de wasmachine het begeven, dus daar moest snel een andere voor gekocht worden. Gelukkig zijn we snel geslaagd bij een witgoedhandelaar in de buurt (Pater Elektro). Een redelijk uitgebreid apparaat (ik mis de USB aansluiting nog, maar misschien loop ik achter en is de machine via wifi of bluetooth te benaderen ;-)) van Bosch gekozen.

Voordat de machine werd geleverd, moest de oude machine worden verwijderd. Donderdag haalde ik die nog even snel naar voren en koppelde ‘m los. Blijkbaar was de kraan van plan niet helemaal dicht te gaan, dus na dichtdraaien bleek deze toch nog iets open te staan zonder ook maar beweging in te krijgen.

Uiteraard werd mij dit pas bekend toen de slang los was en zelfs met grote druk los werd gespoten. Na even proberen de slang terug te krijgen (waarmee ik een douche tot halverwege de nok van het dak creerde :-(), snel naar beneden gerend om de hoofdkraan af te sluiten. Ook al hadden we een waterstop geplaatst, deze was ook dusdanig verkalkt of al kapot gegaan, waardoor deze niet na de ingestelde 15 liter stopte met water geven.

Na veel dweilen (tapijt dweilen lukt helaas niet al te goed :-(), muur langs de trap en zelfs de voorraadkast op begane grond droog maken is alles toch gelukkig op tijd opgedroogd voor de nieuwe wasmachine.

Zo zie je maar weer, Nieuwegein heeft echt last van “hard water“. De volgende keer maak ik de kraan dicht met een waterpomptang om zeker te zijn.

Overigens, de wasmachine bevalt zeer goed, deze horen we niet eens meer centrifugeren, dus toch handig dat er een alarm op zit om aan te geven dat de was klaar is. Weer een piepje erbij dus in huis :-).

Leave a Reply

  ×  seven  =  seventy