Dag 17: Lake Powell

Vanochtend in de heerlijke warme zon wakker geworden. Eindelijk geen extra dekens meer nodig gehad!

Na genoten te hebben van het uitzicht van Lake Powell in de ochtendzon, zijn we weer op weg gegaan. Ons doel voor vandaag is om Antelope Canyon van binnen te bekijken.

IMGP4452.JPGVoordat we hier zijn, komen we bij de Glen Canyon Dam aan (de dam die ervoor zorgt dat Lake Powell bestaat). Na eerst deze dam van buiten te hebben bekeken, gaan we naar binnen en zijn precies op tijd om mee te gaan met een rondleiding in het binnenste van deze dam. De Glen Canyon Dam is de tweede dam wat hoogte betreft in Amerika (nr. 1 is Hoover Dam, die we al aan het begin van onze reis gezien hebben). Het scheelt welgeteld 5 meter met de Hoover Dam, dus dat is flink :-).

Na deze interessante rondleiding, zijn we op weg gegaan via het plaatsje Page (wat overigens is opgericht tijdens de bouw van de dam en sindsdien alleen maar groter is geworden door watersport etc.) naar Antelope Canyon.

Antelope Canyon ligt in een smalle uitloper van het Navajo indianen-reservaat. Dit merk je direct, aangezien in de parken onder beheer van de indianen het nooit mogelijk is op eigen gelegenheid iets te bekijken, hier moet je altijd een gids voor huren. De gids wist alleen wel perfect vanaf welke hoek en met welke iso-waardes je een foto moet nemen in Antelope Canyon. Eigenlijk is ongeveer elke foto hier wel mooi, dus hebben we er ook een boel gemaakt :-).

Na deze rondleiding was het alweer ver in de middag, dus nog even wat gegeten in de lodge vlakbij onze camping en een paar minuten gebruik gemaakt van wifi om het thuisfront te mailen.

Nadat we de was in de machine hadden gedaan, nog even naar het strand gelopen en uiteraard…. 2 zwemmers in het water van 11 graden, dat moeten Nederlanders zijn! Nog even bijgepraat wat zij gaan doen en wat wij al gedaan hebben en daarna de was weer uit de machines halen voordat het te donker wordt om de camper weer terug te vinden (het is hier vroeg en zeer snel donker).

Leave a Reply