Dag 16: Bryce Canyon – Lake Powell

Vanochtend wakker geworden in een iets minder koud Bryce dan de nacht ervoor, het had nu max. 2 graden gevroren.
Vandaag stond de reis naar Lake Powell op het programma. Deze zouden we voor Moab (Arches National Park) bezoeken, maar gezien de weersvoorspellingen op dat moment, hebben we dit naar later verschoven.

De keuze voor een later tijdstip was zeker niet verkeerd, aangekomen bij Lake Powell, bleek het rond de 22 graden te zijn en ’s nachts zal het maar dalen tot 7 graden (ipv tussen de -12 en -2 de afgelopen tijd).

IMGP4367.JPGBlijkbaar valt Lake Powell al onder Glen Canyon National Recreation Area en dus konden wij met onze pas voor alle parken in Amerika zo naar binnen. Ook bleek de camping Wahweap geen commerciele camping te zijn, maar een van de staat en ook weer een zeer mooie zoals allemaal van de staat!
IMGP4366.JPG We mochten zelf een plek uitzoeken en hebben dus de plek gekozen die volledig vrij uitzicht biedt op het meer.

Gezien het uitzicht en de temperatuur, blijven we hier lekker twee nachten.

Aangezien we net 300 meter over de staatsgrens Utah-Arizona zijn, is het hier weer een uur vroeger (300 meter terug, een ander deel van de camping zelfs!) is het een uur later, komisch dus :-). We hadden dus meteen weer een uur gewonnen voor vandaag en waren daardoor op lokale tijd al om 11:30 op de camping (half 10 vertrokken uit Bryce Canyon).

IMGP4429.JPGDoordat we nu zoveel tijd over hadden, leek het ons wel leuk om direct maar een boottocht te plannen. Aan het eind van de middag hadden we een rondvaart over Lake Powell in Antelope Canyon en langs Glen Canyon Dam. Dit was ook weer geen verkeerde keus, wat is Lake Powell mooi en apart vanaf het water.
Je moet Lake Powell eigenlijk vergelijken met een klein stuk van Grand Canyon, maar dan hebben ze dit vol laten lopen met water. Je vaart dus langs de toppen van de canyon!

Morgen Antelope Canyon maar van binnen (vanaf de droge kant) bekijken.

Leave a Reply