Fedora Core 6

Na een paar weken met 95% tevredenheid te hebben gewerkt met CentOS, gingen die laatste 5% mij toch tegenwerken.

1 Van de zaken die niet zo lekker werkten onder CentOS was het nieuwe NetworkManager, wat de laatste tijd steeds populairder wordt (zeker wanneer je veelal met wifi werkt).

Fedora Core logoOmdat de nieuwste Fedora Core (6, ook wel bekend als Zod) net is uitgebracht, heb ik die dus gedownload en heb deze geinstalleerd.

De migratie naar Fedora Core vanaf CentOS gaat overigens een stuk sneller dan vanuit Slackware naar CentOS, dus was ik na +/- 3 uur klaar (dat is inclusief downloaden, branden van de iso en installeren van het OS zelf).

Ik had natuurlijk nog het geluk dat ik mijn oude Slackware-partitie hiervoor kon gebruiken, zodat ik niet direct CentOS moet weggooien.

NetworkManager werkte in 1 keer en na alleen bcm43xx-fwcutter te hebben toegevoegd incl. MS-Windows drivers voor mijn Linksys 54G wifi kaartje eraan toe te voegen, werkt nu zelfs wifi via mijn Linksys kaartje standaard vanuit de nieuwe Linux 2.6.18-1 kernel welke bij Fedora Core 6 standaard is.

Tot nu toe is het dus genieten, alleen… het is wel wat zwaarder voor m’n machientje, toch een beetje Red Hat XP dat Fedora Core? πŸ™‚

2 Responses to “Fedora Core 6”

  1. Cailin Coilleach Says:

    Wait… Waarom heeft Fedora Core een logo dat in de zelfde lijn lijkt te liggen als bepaalde Macromedia production, zoals Flash?

    En wist je dat Zod een van Superman’s grootste rivalen is? Daar komt de naam dus waarschijnlijk vandaan πŸ™‚

  2. cas Says:

    windows drivers onder linux… daar ga ik je meer over vragen πŸ˜‰

Leave a Reply

23  +    =  26