Slackware….. => CentOS?

Aangezien er al sinds meer dan 1 jaar (14 september 2005) geen grote updates meer zijn geweest voor Slackware, ben ik toch maar eens gaan rondkijken naar een andere Linux distributie.

Na wat distributies geprobeerd te hebben (Gentoo, Debian, Red Hat Fedora Core, Ubuntu) op verschillende manieren (oude laptop voor Gentoo en Ubuntu, VMware voor Debian, RH en Gentoo) heb ik uiteindelijk mijn keuze gemaakt.

Ik heb gekozen voor CentOS om in eerste instantie als distributie te gebruiken op mijn laptop.

De redenen van mijn keuze voor CentOS waren o.a deze:

  • Gebouwd vanuit open source SRPMS van een Noord-Amerikaanse Enterprise Linux leverancier (lees: Red Hat).
  • Makkelijk bij te werken dmv updates.
  • Handig ter voorbereiding voor RHCE-certificering.
  • Wordt steeds meer gebruikt door grote bedrijven, dus goed voor de ervaring.

Er zullen vast genoeg collega’s bij Snow zijn die andere redenen kunnen bedenken voor een keuze voor een andere distributie of juist nog meer redenen om voor CentOS te kiezen. maar ik heb mijn keuze nu gemaakt en ga hiermee aan de slag.

In de loop van de tijd zal ik mijn ervaringen hier plaatsen, wellicht zijn mijn ervaringen weer nuttige tips voor anderen om te gebruiken.

Leave a Reply

4  +  3  =