Toilet perikelen en bezoek van Lotte

Afgelopen weekend (na 4 weken niet gebruikt te hebben), zijn we weer naar de boot gegaan. Uiteindelijk bleek alles goed te zijn, behalve dat het toilet wel stroef pompte.

Zaterdag kregen we bezoek van Lotte en haar ouders (Mathijs en Jemy dus voor de duidelijkheid :-)), dus even het toilet nog met rust gelaten.


Met z’n 4-en hebben we een leuk rondje gevaren via het Giethoornse meer en de Kalenberger gracht (waar we heerlijk gelunched hebben op een terras). De foto’s

20385

(vooral van Lotte overigens, die is toch iets meer foto-geniek dan de rest :-)) zijn uiteraard weer te bekijken in de foto-galerij.

Zondag maar eens de reparatiekit gebruikt om wat onderdelen van het toilet te vervangen.
Dit alles ging eigenlijk redelijk voorspoedig (al hadden we de Dremel van de buurman nodig om 1 ringetje te verwijderen), totdat de pomp teruggeplaatst werd.Bij het aandraaien van de schroeven (zonder veel kracht uit te oefenen), braken 3 van de 6 schroeven. Hierdoor is de pomp totaal onbruikbaar geworden (geen vacuum meer, dus ook niets meer om te pompen).Blijkbaar is dit een standaard probleem bij de Jabsco toiletpompen, maar niet fijn om mee te maken op een zondagmiddag.


Inmiddels ligt een nieuwe pomp thuis klaar, dus komend weekend snel het toilet maar weer in orde maken!

Tags:

Leave a Reply

seventy five  +    =  eighty two