Thuis laden

Laadpaal ergens in Nieuwegein

Laadpaal ergens in Nieuwegein

Met de komst van een plugin hybride auto, zou het ook wel erg handig zijn om thuis te kunnen laden. Op m’n werk kan het al (7 laadpalen in totaal nu zelfs!). Helaas hebben we geen eigen grond voor het huis, dus niet de mogelijkheid om thuis te laden, het is sowieso soms moeilijk al in de straat te parkeren, laat staan dus laden..

Toevallig stond in de lokale krant (de Molenkruier) een artikel over 25 nieuwe laadpalen die in Nieuwegein waren geplaatst. Dus ging ik op zoek naar de dichtstbijzijnde, maar… dat was +/- 1 kilometer verderop. Op de website van de gemeente nog wat informatie gezocht en daar stond dat na de zomer nog eens 25 nieuwe laadpalen geplaatst zouden worden. Via deze site ook een contactpersoon gevonden en deze een mail gestuurd om te vragen of 1 van deze palen vlakbij geplaatst zou worden.

Na wat heen en weer mailen kreeg ik te horen dat 1 van deze palen binnen 300 meter van ons huis zou worden geplaatst!

Vandaag zelfs de bevestiging gekregen waar deze paal zou komen, helaas niet op een parkeerplek vlakbij ivm stadsverwarming die daar in de grond zit. Maar toch nog redelijk te doen, nu op een groot parkeerterrein vlakbij de lokale supermarkt, om precies te zijn aan de Noordwijkerschans.

Gezien de aanbesteding door de gemeente en daarna de zomervakantie, zal de laadpaal op z’n vroegst in september geplaatst worden. Maar ik ben er zeer blij mee, dit betekent dat het “groen rijden” veel meer succes zal hebben!

Leave a Reply

four  ×  three  =