Weekend Weerribben

Het eerste lange weekend van het nieuwe vaarseizoen en (net als de voorgaande weken) de supervroege zomer duurt nog steeds!

Dus het is tijd om de motor weer een paar uren te laten draaien en te testen of de boot echt vaarklaar is. Nadat eerst de ouders van Ingrid aan boord kwamen, zijn we vertrokken naar Giethoorn.

De bijboot hangt aan de davits incl. motor. Na wat gaten boren is het dus eindelijk gelukt!In Giethoorn was het tijd om de bijboot te testen (kijken of 4 volwassenen ook passen :-)). Gelukkig past dat goed, alhoewel je dan bij grote golfslag toch nat wordt :-). Eindelijk lukte het na deze rondvaart door Giethoorn om ook de bijboot op te hangen aan de davits (er moest nog even wat geboord worden in de bijboot voordat dit mogelijk was, ook leuk… gaten boren terwijl je in de boot zit ;-)).

Dopey Too tijdens het eerste lange weekend weer weg. Ligplaats: OssenzijlNa deze dag doorgevaren naar Ossenzijl. Onderweg bleek dat toch nog een brandstoffilter vervangen moest worden (de motor hield in wanneer deze stationair liep). Nadat ook dit filter is vervangen is nu duidelijk de boot volledig vaarklaar, dus laat het seizoen maar lang door gaan zoals het tot nu toe al gaat!

Koninginnedag hebben we doorgebracht op de Kalenbergergracht via het Giethoornse Meer weer terug naar Belt-Schutsloot. Al met al een heerlijk weekend waarvan van mij nog meer mogen komen.

Tags:

Leave a Reply