Eerste megawattuur (MWh)

Volvo verbruik grafiek

Grafiek op dashboard Volvo V60 tbv inzicht in het verbruik

De eerste mijlpaal is gehaald! De auto heeft nu 1 megawattuur (MWh) gebruikt.

Sinds begin juli heb ik dus 1000 kWh gebruikt om te rijden, die momenten heb ik dus zonder uitstoot (achter mijn auto dan…) gereden. Van deze 1000 kWh heb ik 829 kWh echt opgeladen bij een laadpaal en 171 kWh is uit de remmen of het uitrollen van de auto gekomen.

17% van de energie is dus “echt schoon” gegenereerd, dat is dus echt goed voor het milieu!

In totaal heb ik 12141 kilometer gereden, dit helaas niet allemaal elektrisch. Naast de elektriciteit is nog 529,8 liter diesel gebruikt om deze 12141 kilometer af te leggen.

Er waren ritten waar ik geen druppel diesel gebruikte. Zodra een rit langer dan +/- 50 kilometer was, moest helaas ook diesel gebruikt worden en dan is de auto niet een van de zuinigste. Uiteindelijk over dit totaal aantal kilometers heb ik 1:22,8 gereden, dat getal had ik zelf graag hoger gehad. Toch maar zonnecellen op het dak misschien? 🙂

 

Tags: ,

Leave a Reply

six  ×    =  twelve