Voortgang zwangerschap

Even een samenvatting van de voortgang tot nu toe.

Donderdag 28 februari hebben we een zgn. 4D-echo laten maken, we waren wel nieuwsgierig naar de kleine. Helaas… hij/zij wil zich voor ons nog verborgen houden, dus… gezicht diep in de placenta gedrukt en dus geen beeld (naja… degene die de echo maakte noemde al alien). Wel duidelijk waren de handjes (incl. vingers), voetjes (incl. tenen) en de billen. Dan maar wachten tot 22 mei, dan zien we het zelf ook live ;-).

We hadden eigenlijk geluk dat Ingrid die dag ter been was voor de echo (ze had al de hele week last van pijnlijke harde buiken). Dit hadden we wel genoemd bij de echo, maar dit was niet ernstig (werd gezegd….). Na het weekend bleek wel anders, Ingrid belde toch nog maar eens met de verloskundige dat het niet was gestopt en zelfs bijna continue voorkwam.

Blijkbaar had Ingrid toen wel de juiste persoon aan de lijn, die raadde meteen aan te stoppen met alle activiteiten (ze mocht eigenlijk alleen maar op bed liggen en meer niets) en zsm langs te komen voor een controle.

Bij de controle bleek dat de bloeddruk van Ingrid veel te hoog was geworden, dus streng advies om niet meer te werken tot de volgende controle, tenzij ze de laatste 10 weken in ’t ziekenhuis zou willen doorbrengen.

Ingrid heeft zich direct ziek gemeld op haar werk en moest opeens thuis zitten (en mocht ook nog eens niets doen). Al met al geen leuke situatie, thuis blijven lijkt leuker dan het is.

Gelukkig gaat het nu weer de goede kant op. Gisteren (woensdag 12 maart) de controle gehad, haar bloeddruk is weer terug naar een acceptabel niveau en ze heeft nu “alleen” nog maar last van harde buiken (door de rust niet pijnlijk meer). Het advies is nu om langzaam weer te beginnen met werken, elke keer wat meer opbouwen tot een niveau dat het nog net kan zonder een pijnlijke buik te krijgen.

Dus even een kleine kink in de kabel, maar zoals het er nu uitziet waren we er op tijd bij.

One Response to “Voortgang zwangerschap”

 1. Carol Says:

  Allereerst m’n complimenten voor de mooie weblog, een goed stukje werk. Ikzelf ben een website aan het maken http://www.ligplaatsinfo.nl en continu op zoek naar mooie foto’s. Op jullie weblog zag ik diverse mooie foto’s die ik graag zou willen gebruiken op mijn website. Mijn vraag is of jullie mij hier toestemming voor willen geven.
  Met vriendelijke groet,
  Carol v.d. Hoogen
  Culemborg
  P.S. Iedere foto wordt voorzien van een onderschrift met daarin de naam van de fotograaf.

Leave a Reply

  +  two  =  twelve