Hyves, wie zijn/waren je echte vrienden?

Hyves, eigenlijk een hype.

Maar goed, ook ik doe er aan mee, gezwicht onder de sociale druk…

Vandaag eens bekeken wie nu allemaal in mijn vrienden-lijst staan daar. In die lijst staan ook vrienden die door de sociale druk zijn toegevoegd. Maar wat doe je nu met ex-collega’s waar je eigenlijk geen contact mee hebt/had of juist vrienden van vroeger die toch totaal niet reageren op jou.

Juist… die kan je dus verwijderen. Dit is misschien sociaal niet verantwoord, maar waarom zouden we allemaal zulke lange lijsten hebben en dan door de lengte van de lijst de mensen uiteindelijk ook uit het oog verliezen? Of is de lengte van de lijst een status-symbool? Misschien is juist een korte lijst dan beter?! Quality-time, friends, etc..

Dus heb ik vandaag maar eens wat mensen verwijderd. Dit helemaal niet ten nadele van deze personen, vroeger heb ik het echt wel gezellig met ze gehad of leuk samengewerkt, maar tegenwoordig niet meer. Reunies met schoolvrienden organiseer je naar mijn mening het best via Schoolbank, dus Hyves hoeft geen reunie-pagina te worden.

Laten we met z’n allen dus die lijsten inkorten en ook “echt” houden.

One Response to “Hyves, wie zijn/waren je echte vrienden?”

  1. Geert Says:

    Dat is nou juist 1 van de redenen waarom ik niet aan Hyves doe 🙂 Je hebt niet altijd behoefte aan al die mensen die je al tijden niet meer gesproken hebt, maar om ze dan maar te negeren/verwijderen/etc. is ook niet helemaal mijn ding.

    Tot nu toe bevalt het me prima zonder Hyves 🙂

Leave a Reply

  +  82  =  85