Rivendell en 2 weken Utrechtse Vecht

Na 2,5 week varen met Rivendell, ligt deze nu in de haven in Belt-Schutsloot.

Dopey Too ligt voor het eerst op haar ligplaats in Belt-SchutslootNadat de volledige overdracht op vrijdag 12 mei was geregeld, heeft Raimond de boot eerst vanuit Den Haag naar Leidschendam gevaren samen met de vorige eigenaar.
Vanaf Leidschendam voer Ingrid mee naar Aalsmeer (aan de Westeinderplassen). In Aalsmeer moest de boot nog een laatste keuring ondergaan (waar ze met vlag en wimpel doorheen kwam!).
Omdat de auto niet mee op de boot kon, hebben de ouders van Ingrid ons in Belt-Schutsloot opgehaald en weggebracht naar Aalsmeer.
Hiervandaan vertrokken we voor 2,5 week varen over de Westeinder- en Kagerplassen, via o.a. de Amstel naar de Vinkeveense Plassen.
Na een wilde oversteek van het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van Nieuwersluis, zijn we via de Vecht naar hartje Utrecht gevaren. Hier hebben we de ouders van Ingrid weer opgepikt om een week mee te varen over de Vecht richting Weesp.

Helaas heeft het weer niet echt mee gezeten, maar dankzij de extra ruimte in de boot, was het mogelijk om binnen te zitten zonder last te hebben van het weer.

Nadat we de ouders van Ingrid in Weesp op de trein hebben gezet, zijn we via de Zeesluis in Muiden vertrokken over de Randmeren (Spakenburg en Elburg aangedaan) vertrokken richting Belt-Schutsloot.

Hier ligt Rivendell dus vanaf nu en deze zomer zul je ons dus niet meer in een Marco 860 zien rondvaren, maar een Proficiat My Boat.

Leave a Reply