Archive for april, 2011

Zomers Pasen in Spakenburg

zondag, april 24th, 2011

Aangezien de zomer dit jaar erg vroeg viel (Pasen met meer dan 25 graden Celsius elke dag!), hebben we de boot zo snel mogelijk met alle spullen en voorraad gevuld om een lang weekend weg te gaan!

Dopey Too in Spakenburg

Het plan was eerst om wat eilanden in de buurt te bezoeken, maar aangezien opa & oma aan de overkant in de haven van Spakenburg lagen, zijn we gezellig daar gaan liggen.

We hadden weer een mooie plek bij de vereniging aan de graskant, dus geen reden meer om verder te varen. De kinderen hadden alle ruimte om te spelen/kruipen, opa & oma aan de overkant en Utah kon regelmatig de boothelling af om te zwemmen!

Jasmijn op de Cardencha met opa en oma Kollman
Lieke in bedje in achterkajuit

Het was voor ons duidelijk dat we dit vorig jaar erg gemist hadden, dus dit jaar zullen nog veel meer van dit soort relaxte weekenden en zelfs weken op de boot worden doorgebracht!

Lieke en Jasmijn moeten alleen nog even wennen dat ze op de boot dezelfde kamer delen (de achterkajuit), want alle avonden zijn ze erg lang wakker gebleven omdat ze zoveel lol met elkaar hadden. Wat is er nu ook leuker voor kinderen dan samen in de achterkajuit, gillen naar elke boot die ze zien of elke eend die voor het vluchtluik komt zwemmen! 🙂

Eerste motoruren voor 2011

donderdag, april 14th, 2011

Dit weekend eindelijk weer de eerste motoruren voor vaarseizoen 2011 op de teller gezet.

34466

Het leek wel of de weergoden wisten dat Dopey Too weer te water zou gaan, direct mooie zonnige dagen en zondag zelfs meer dan 20 graden gehaald! Tijd dus om de boot de haven uit te varen naar een eiland in de buurt, dit keer het eiland “Dode Hond”. Utah was ook mee, dus dit keer ook een levende hond op het eiland! 🙂

34460

Dit eiland hadden we nog niet eerder bezocht, maar het is zeker een aanrader! Lekker een groot stuk gras om op te zitten, een flink eiland om overheen te wandelen met de hond, dus heerlijk weg in de natuur!

34481

Jasmijn en Lieke hebben ook flink genoten, eerst in de boot (wie past er in het kastje?! :-)) en achter het roer (Jasmijn mocht een stuk sturen). Later dus lekker rennen op het eiland.

Al met al een heerlijk dagje gehad, goed begin van het nieuwe vaarseizoen en dit vraagt om meer!

Vaarseizoen 2011 gestart!

zaterdag, april 9th, 2011

Vandaag is het vaarseizoen weer echt gestart! Dopey Too is na wat weekenden klussen weer helemaal klaar om dit seizoen veel te varen.

34445

Met z’n allen hadden we er weer goed zin in en de weergoden blijkbaar ook. Onder een stralend zonnetje is de boot weer te water gegaan, nieuwe antifoulinglaag eronder, romp goed in de was, dus het water in! Jasmijn zei al een week eerder “Boot in het water, dan varen en ik lekker zitten!”, zij weet dus precies waar het om draait! 🙂

34457

De komende dagen (terwijl we genieten van het zonnetje) nog de opbouw in de was zetten en dan is Dopey Too weer piekfijn in orde voor een nieuw (en hopelijk met veel mooi weer) vaarseizoen!